Primăria Timișoara a mai făcut rost de aproape șapte milioane de lei....

Primăria Timișoara a mai făcut rost de aproape șapte milioane de lei. De unde au venit banii

0
DISTRIBUIȚI

După ce la sfârșitul săptămânii trecute, Primăria Timișoara a făcut rost de 2,8 milioane de lei, bani care reprezintă excedent bugetar neutilizat, fiind folosiți pentru plăți urgente, astăzi, în conturile municipalității au mai intrat 6,6 milioane de lei.

De altfel, în ședința „de îndată” a Consiliului Local Timișoara, convocată de Nicolae Robu astăzi, suma de bani a fost prinsă în bugetul primăriei, pentru a putea fi utilizată. Potrivit primarului Timișoarei, cei 6,6 milioane de lei au fost alocați prin rectificarea de buget efectuată de Guvern recent.

„Noi am primit 6,6 milioane de lei în plus, în urma rectificării naționale a bugetului, datorită faptului că impozitul pe venit care a fost încasat în municipiul Timișoara până acum dă de înțeles că aceasta ar fi cota care ne-ar reveni nouă pentru tot anul.


Cât am primit până acum, plus acești 6,6 milioane de lei. Banii îi vom împărți după buget. Noi a trebuit deocamdată să-i prindem în buget, ca o nouă sursă, deci veniturile pe care mizăm sunt cu 6,6 milioane de lei mai mari decât cele cu care am mizat până astăzi. Banii merg generic în bugetul nostru, pentru transporturi, în mare parte dintre ei, dar nu sunt pe ceva punctual”, a explicat Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei a mai precizat că, în acest an, banii primiți de la Guvern sunt cu zece milioane de lei mai puțini față de anul precedent. „Tot ce am încasat în acest an, plus acești bani din rectificare, înseamnă o sumă mai mică decât cea pe care am avut-o anul trecut. Cu circa zece milioane de lei mai puțin, este destul de mult, pentru că a scăzut impozitul de la 16% la 10%”, a detaliat Nicolae Robu.

În ceea ce privește cei 2,8 milioane de lei care au intrat în conturile municipalității la sfârșitul săptămânii trecute, primarul Robu a explicat că aproape 1,8 milioane de lei au fost folosiți pentru plata unui tramvai reabilitat, un milion de lei au ajuns la SDM, 200.000 de lei la Polul de Creștere Timișoara, câte 100.000 de lei la Rogera, Horticultura, Retim, Colterm și STPT, iar restul pentru „mici urgențe”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.