Primăria Timișoara vrea aproape nouă milioane de euro de la Uniunea Europeană...

Primăria Timișoara vrea aproape nouă milioane de euro de la Uniunea Europeană pentru tramvaiele reabilitate din bani proprii

0
DISTRIBUIȚI

tramvaiul armonia linia 2

Primăria Timișoara vrea să recupereze de la Uniunea Europeană mai bine de jumătate din suma alocată din venituri proprii pentru reabilitarea celor 30 de tramvaie Armonia. Este vorba, în total, de aproape nouă milioane de euro, în condițiile în care modernizarea celor 30 de garnituri a costat aproape 17 milioane de euro.

Municipalitatea se pregătește să depună documentația necesară, iar în acest sens, ieri, în ședința “de îndată” a Consiliului Local Timișoara, a fost aprobat un proiect de hotărâre.

“Proiectul cu tramvaiele Armonia vizează obținerea de fonduri europene pe așa numita Axa Retro.


Noi am creat aceste noi tramvaie prin reabilitarea radicală a tramvaielor vechi, din care s-a păstrat doar șasiul, și el evident reabilitat, și roțile, în rest totul este nou, din venituri proprii, de la bugetul local. Și acum, deschizându-se această Axă Retro, încercăm să obținem bani europeni pentru ceea ce noi am făcut deja și astfel să ne recuperăm investiția, pentru a folosi acei bani în alte investiții. Este vorba de sume mari, pentru că sunt 30 de tramvaie și un tramvai a costat aproape 500.000 de euro. Deci, vorbim de o sumă care se apropie de 15 milioane de euro”, a explicat Nicolae Robu.

Potrivit primarului Timișoarei, în perioada imediat următoare proiectul urmează să fie depus pentru a primi finanțare, în condițiile în care toată documentația este pregătită. Termenul limită este 9 octombrie.

De asemenea, primăria încearcă să primească bani de la Uniunea Europeană și pentru investițiile făcute în echipamentele de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului de Copii “Louis Țurcanu” din Timișoara, tot din venituri proprii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.