Primarul Robu anunţă că o mare companie americană vine la Timișoara. Câte...

Primarul Robu anunţă că o mare companie americană vine la Timișoara. Câte locuri de muncă vor fi disponibile

0
DISTRIBUIȚI

timisoara - piata victoriei

Nicolae Robu a anunțat că o mare companie americană va veni la Timișoara, în viitorul apropiat. Primarul Timișoarei nu a dorit să dezvăluie numele investitorului, dar a ținut să precizeze că vor fi create aproximativ 500 de noi locuri de muncă, aproape toate pentru ingineri.

“Eu voi fi în continuare încurajator al investițiilor în Timișoara. Am avut săptămâna aceasta o întâlnire cu o firmă foarte serioasă, americană, nu pot să dezvălui încă numele, care vine cu un plan, vine certamente, deci nu mai e în discuție alt oraș, ca în doi ani să aibă 500 de angajați, aproape toți ingineri, în activitate cu valoare adăugată foarte ridicată”, a declarat Nicolae Robu, în cadrul conferinței “Urban Talks”, desfășurată, ieri, la Timișoara.

Primarul Timișoarei a mai adăugat că municipalitatea sprijină investițiile în orașul nostru și a precizat că, deși șomajul este negativ, vin persoane din alte județe care pot asigura forța de muncă necesară.

“Sprijinim investițiile pentru că în felul acesta se oferă în primul rând locuri de muncă, vor fi contribuții la bugetul local, avantaje mai mult indirecte decât directe.


Pentru că bugetul local are ca principală sursă de venit cotă parte din impozitul pe venit. În domeniile acestea care la Timișoara au prins chiar foarte puternic, IT&C, aici este scutire pe impozitul pe venit. Drept urmare, noi nu câștigăm direct din aceste afaceri, din acest domeniu. Dar trebuie să vedem lucrurile în ansamblu, câștigăm foarte mult indirect și de aceea eu încurajez în continuare venirea de investiții aici și facem tot posibil să convingem ca aici să rămână investitorii, pentru că în pofida faptului că avem șomaj negativ, orașul este atractiv, oferă o bună calitate a vieții, securitate și posibilități frumoase de petrecere a timpului liber și vin noi și noi cetățeni care asigură forța de muncă necesară pentru susținerea dezvoltării”, a afirmat Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.