Primarul Robu, mesaj pentru șeful CJT: Nu vreau să politizăm subiectul Sălii...

Primarul Robu, mesaj pentru șeful CJT: Nu vreau să politizăm subiectul Sălii Polivalente. Acuzele cum că PSD are interese imobiliare la Giroc erau întemeiate

0
DISTRIBUIȚI

sala polivalenta

După ce s-a contrat cu șeful CJ Timiș, Călin Dobra, pe Facebook, ieri, pe tema locației în care va fi realizată Sala Polivalentă cu 16.000 de locuri, astăzi, Nicolae Robu a ținut să facă noi precizări. Astfel, primarul Timișoarei a susținut că își dorește ca acest subiect să nu fie „politizat”. Asta după ce a vorbit despre cât de bine s-au înțeles pesediștii și liberalii în ceea ce privește centrul de legume-fructe sau drumul de la ieșirea din Timișoara și până la autostradă.

„Eu și colegii mei liberali dorim să se facă cât mai multe lucruri bune pentru comunitățile pe care le reprezentăm, servim interesul public. S-a întâmplat ca la Consiliul Județean Timiș majoritatea să fie realizată în jurul PSD și președintele să fie dat de PSD. Noi, liberalii timișeni, nu înțelegem să facem politică împiedicându-ne adversarii să realizeze lucruri bune pentru comunitate. Dimpotrivă, îi sprijinim atunci când pot să facă lucruri bune. Nu numai că am susținut, dar chiar am cerut, mergând până la a solicita transferul drumului de la ieșirea din Timișoara până la autostradă, în patrimoniul municipiului Timișoara, dacă consiliul județean nu vrea să se implice. Am cerut să se modernizeze acest drum, să se lărgească la patru benzi, oferindu-ne și posibilitatea de a merge în parteneriat, drumul e unul județean, drept urmare e în jurisdicția CJT. M-am bucurat că domnul președinte Dobra a agreat o colaborare și acest proiect se va realiza într-un parteneriat între CJT, Primăria Timișoara și Primăria Dumbrăvița. (…) Recent, am ieșit din blocaj în privința centrului de legume-fructe. Noi am dorit ca centrul de legume-fructe să se realizeze la Lovrin. Erau locații foarte bune și în comuna Gotlob și în comuna Șandra, și sigur mai erau și altele în județ. În momentul în care am găsit deschidere, am făcut o înțelegere că ieșim din acest blocaj.


Unii, în limitarea lor, folosesc cuvântul blat. Noi am servit interesul public, susținând și noi ca centrul de legume să se facă la Tomnatic, unde insista PSD-ul. Am fost de acord, dar abia când am avut garanție că se susține și un proiect din comuna Lovrin la fel de important ca și acesta, pe o altă temă, un centru de recuperare care să pună în valoare o bogăție naturală a comunei Lovrin, există ape termale foarte bune pentru recuperare”, a explicat Nicolae Robu.

Revenind la subiectul Sălii Polivalente, primarul Timișoarei a precizat că își dorește să existe un parteneriat cu CJ Timiș, iar cele două instituții să nu-și pună bețe în roate. De asemenea, edilul a afirmat că vrea ca acest subiect să nu fie politizat, asta deși, în urmă cu câteva luni, acuza PSD-ul că are interese imobiliare și de aceea insistă ca Sala Polivalentă să fie realizată la Giroc, și nu la Timișoara.

„Domnul Dobra spune că o să susțină realizarea Sălii Polivalente acolo unde hotărăsc specialiștii Companiei Naționale de Investiții. Eu vreau să avem parteneriat și pe acest subiect, tocmai ca să nu ne punem bețe în roate unii altora. Putem avea parteneriat și pe Stadionul Dan Păltinișanu, iar să nu ne punem bețe în roate. Pentru că dacă noi, liberalii, o să ne opunem, nu o să facă nici CJT nimic. Că nu poate face nimic fără voturile noaste când e vorba de patrimoniu. Nu aș vrea să politizăm subiectul Sala Polivalentă, subiectul stadion și multe altele, care țin de o administrație responsabilă, rațională, și nu țin de politic. Locația pe care am propus-o este impecabilă și de aceea s-a emis ordinul Ministerului Dezvoltării de agreere a ei, dar asta nu înseamnă nicio acaparare. Deschiderea de parteneriat cu CJT rămâne valabilă din partea mea. Eu vreau să punctăm împreună cu domnul președinte Dobra la tăierea panglicii pentru anul 2021, când Timișoara va fi Capitală Culturală Europeană Noi avem responsabilități, cred că trebuie să lăsăm politicianismul ăsta atât de aducător de rele, de păgubos pentru toți”, a declarat Nicolae Robu.

De asemenea, întrebat de jurnaliști, primarul Timișoarei a precizat că a avut motive întemeiate să spună că PSD-ul are interese imobiliare la Giroc.

„Acuzele respective au venit tocmai în situația în care se refuza de către PSD ca această Sală Polivalentă să fie în Timișoara și atunci erau acuze întemeiate. În momentul în care se renunță la o asemenea idee, am și acuze. Eu nu vreau să duc lupte cu nimeni, putem fi parteneri. Puteam face o parcare supraterană unde a fost Comisariatul Militar, vizavi de parcarea de la Hotel Timișoara. Noi aveam altă forță și făceam un PUZ, schimbam totul față de ce au gândit niște indivizi nu știu când, făceam o parcare cu zece etaje cel puțin și astăzi am fi avut-o dacă noi am fi colaborat. Eu nu vreau să pun bețe în roată. Dacă cere CJT o autorizație, o aprobăm imediat”, a conchis Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.