Protest anemic în centrul Timișoarei, la o lună de la incidentele petrecute...

Protest anemic în centrul Timișoarei, la o lună de la incidentele petrecute în timpul mitingului din București

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1502815099">

Doar o mână de oameni s-a adunat, în această seară, în Piața Operei din Timișoara, pentru a participa la protestul „O lună fără vinovați”, organizat la 30 de zile de la mitingul cu incidente din București. În jurul orei 20.00, doar puțin peste 50 de persoane s-au strâns în centrul orașului.

Protestatarii au venit cu câteva afișe pe care scrie „Ne-ați gazat, nu veți scăpa”, „Un erou a murit gazat, nu te vom uita, nu vom ierta, nu veți scăpa” sau „Fără penali în funcții publice” și cu steaguri tricolore. Manifestanții au scandat „Vrem vinovații“, „Uniți salvăm toată România”, „Rezistăm, nu cedăm”, „Parlament penal, marș la tribunal” și au solicitat organizarea de alegeri anticipate. De asemenea, cei care au luat cuvântu i-au încurajat pe trecători să li se alăture, însă aceștia nu au fost receptivi.

„A trecut o lună de zile de la protestul de la București în care au fost gazați zeci de mii de oameni. Un mort și alte zeci de oameni care se resimt și astăzi. În ciuda violenței nejustificate, autoritățile nu au găsit niciun vinovat pentru agresiunea jandarmeriei împotriva poporului român. A fost semnalul actualului regim autoritar că va face tot ceea ce e nevoie pentru a-și menține puterea oligarhică și coruptă”, au scris organizatorii protestului din Timișoara pe pagina de Facebook a evenimentului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.