PSD Caraş-Severin se implică financiar în referendumul pentru familia tradiţională. Ion Mocioalcă:...

PSD Caraş-Severin se implică financiar în referendumul pentru familia tradiţională. Ion Mocioalcă: Referendumul nu este al nostru, este al bisericilor, dar noi vrem să ne implicăm maxim

0
DISTRIBUIȚI

Preşedintele PSD Caraş-Severin, deputatul Ion Mocioalcă a declarat că va propune colegilor din organizaţia pe care o conduce să aprobe acordarea unor fonduri, din banii filialei, ca să facă publicitate pentru referendumul dedicat familiei tradiţionale, care ar urma să fie organizat în 7 octombrie.

„Este o iniţiativă a societăţii civile, (…) o iniţiativă a bisericii, dacă vreţi, aici includ toate bisericile, pe care noi ne-am hotărât să o susţinem cu toată forţa de care dispune PSD. Şi n-aş fi de acord cu cei care spun că PSD, pentru că susţine familia tradiţională, rămâne un partid învechit. Chiar m-aş diferenţia clar de cei care gândesc astfel”, a declarat Ion Mocioalcă în cadrul unei conferinţe de presă susţinută ieri.

Preşedintele PSD Caraş-Severin a vorbit despre implicarea filialei în ceea ce priveşte referendumul pentru familie. „Va fi chiar şi o implicare financiară. (…) Eu o să le propun colegilor mei, în primul Birou Executiv, să facem şi unpic de publicitate la
acest referendum, în publicaţiile pe care voi le deţineţi.


Nu mai avem mandatari financiari şi o să trecem prin costurile partidului publicitarea pe care vrem să o facem, asociind PSD-ul cu această iniţiativă legislativă”, le-a explicat Mocioalcă jurnaliştilor prezenţi la conferinţa de presă. „Mâine (n.r, azi) o să particip la pelerinajul de pe Muntele Mic, împreună cu Preasfinţitul Lucian, episcopul Caransebeşului, cu soborul de preoţi şi sper ca, după slujba religioasă şi rugăciunile închinate Înălţării Sfintei Cruci, să găsim posibilitatea să discutăm şi despre acest referendum care, repet, nu este al nostru, este al bisericii sau bisericilor, dar în care noi vrem să ne implicăm maxim”, a completat liderul social-democrat.

Mocioalcă a spus că filiala PSD Caraş-Sever şi-a propus şi un scor electoral, în ce priveşte consultarea publică. „Astăzi (n.r., ieri) am avut o întâlnire cu cea mai mare parte dintre primarii PSD aleşi sau afiliaţi, mai nou, doctrinei social-democrate, în care ne-am impus nişte targete, am dat nişte direcţii organizatorice şi sperăm să reuşim în acest demers ca şi noi în judeţul Caraş-Severin să facem peste 30%, care este limita pentru ca acest scrutin
să fie validat sau nu”, a conchis preşedintele PSD Caraş.

Potrivit unor surse politice citate de G4media.ro, PSD ar vrea ca referendumul pe tema familiei tradiţionale să fie organizat în două zile, iar pentru acest lucru Guvernul va adopta, marţi, o OUG. PSD vrea, potrivit sursei citate, ca oamenii să fie chemaţi la vot şi în cadrul unei consultări pentru schimbarea numelui județului Olt în Romanați.

Pentru ca referendumul să se desfășoare timp de două zile este nevoie de modificarea legii referendumului, care prevede că ziua scrutinului este duminica, scrie G4media.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.