PSD a stabilit data referendumului pentru redefinirea căsătoriei în Constituţie. Ce spune...

PSD a stabilit data referendumului pentru redefinirea căsătoriei în Constituţie. Ce spune legea UPDATE Alte decizii luate de PSD în şedinţa de la Neptun

0
DISTRIBUIȚI

 

PSD a decis astăzi, în şedinţa grupurilor parlamentare, ca referendumul pentru redefinirea căsătoriei în Constituţie să aibă loc la începutul lunii octombrie, a declarat, în această seară, preşedintele PSD Liviu Dragnea.

Potrivit unor surse citate de Mediafax, proiectul de lege ar urma să fie votat în perioada 12-13 septembrie în Senat, iar referendumul să aibă loc în 7 octombrie. Parlamentarii încep noua sesiune săptămâna viitoare.

Iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei în care este scris că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie a primit votul deputaţilor în mai 2017.

Senatul este cameră decizională. Iniţiativa cetăţenească a fost semnată de 3 milioane de români.


Studiază AICI întreg parcursul legii.

Potrivit Constituţiei României, revizuirea legii fundamentale poate fi iniţiată de preşedintele României la propunerea Guvernului, de cel puţin o pătrime din numărul deputaţilor sau al senatorilor, precum şi de cel puţin 500.000 de cetăţeni cu drept de vot. Proiectul trebuie adoptat de Camera Deputaţilor şi de Senat, cu o majoritate de cel puţin două treimi din numărul membrilor fiecărei Camere. Revizuirea este definitivă după aprobarea ei prin referendum, organizat în cel mult 30 de zile de la data adoptării proiectului sau a propunerii de revizuire.

UPDATE Alte decizii luate de PSD în şedinţa de la Neptun

Liviu Dragnea a anunţat, în această seară, că în ședința Comitetului Executiv premierului i s-a cerut o OUG pentru „anularea protocoaleor şi a efetelor acestora”. Tototdată, preşedintele PSD a mai spus şi că partidul a decis să ceară ministrului de Externe să pornească procedura de rechemare în ţară a lui George Maior, ambasadorul României în SUA.

„Cred că ar trebui rechemat pentru că are multe explicații de dat legat de protocoale. Pozițiile pe care le-a avut depășesc statutul unui ambasador. Am văzut că eu aș fi plătit scrisoarea lui Giuliani (…) Eu nu am de unde să știu asta și, vreți să vă spun ceva, nici nu mă interesează. Contează conținutul. Nouă ni se pare normal ca justiția din România să fie penetrată de SRI atâția ani? Vi se pare normal să existe protocol între SRI și Înalta Curte? Eu cred că toate trebuie declasificate, publicate și anulate, protocoalele și efectele lor. Statul de drept nu înseamnă statul de drepți”, a declarat Dragnea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.