Răspunsul meu e ”nu”

Răspunsul meu e ”nu”

1
DISTRIBUIȚI

Ce faceți în 6 și 7 octombrie? Indiferent de alegeri, este bineînțeles dreptul fiecăruia să facă ce dorește în aceste zile, pentru că trăim într-o țară (încă) democratică. În paranteză fiind spus, genul de inițiative promovate de asociații de tipul Coaliției pentru Familie este tocmai despre îngrădirea unor drepturi, dar haideți să lăsăm asta deocamdată între paranteze.

Este tot mai evident, pe măsură ce se apropie cele două zile în care cei care vor dori să participe la referendum vor răspunde la întrebarea ”Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma aprobată de Parlament?”, că familia este ultimul lucru care-i preocupă pe reprezentanții Guvernului și pe tătucul lor, Liviu Dragnea.


Credeți că le pasă lor cum fac cetățenii sex și dacă merită sau nu un loc sub soare? Absolut deloc. Din punctul ăsta de vedere, sunt chiar liberali, în adâncul sufletelor lor mititele. Scopul e, desigur, să fie validați de popor, să poată să croiască și să recroiască Constituția cum vor mușchii lor. Plus, banii. Care nu sunt chiar puțini.

Dacă ar fi despre familie, întrebarea ar fi: Sunteți de acord ca mii de copii din România să fie bătuți și abuzați fizic în propriile case? Sau: Sunteți de acord ca mii de copii din România să se topească de dorul părinților plecați la muncă în Occident, fără ca autoritățile statului să le arate măcar un dram de compasiune, nu mai zic de protecție? Asta, fără să atingem problemele din educație, din sistemul dezastruos de creșe și grădinițe sau asistență socială. Azi, ipocrizia conduce România, iar filmul acesta ieftin cu referendumul o confirmă. Atâta timp cât familia tradițională în țara asta este, pentru mulți, o viață în lanțuri, fără vreo șansă la libertate, care e prezentată drept un moft indecent, atâta timp cât aleșii noștri vor continua să fure de la școli, spitale, teatre, lăsând familia ca și concept fără substanță și echilibru, răspunsul meu va fi ”nu”.

 

1 COMENTARIU

  1. Aşa este, iubirea nu se votează. Dar, într-un stat de drept, ea se protejează. Prin legi. Inclusiv prin legea fundamentală, prin Constituţie. De asta votăm la referendum, să protejăm iubirea dintre un bărbat şi o femeie, uniţi prin căsătorie. Nu împotriva cuiva, ci pentru apărarea unei instituţii de sorginte divină.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.