Rectorul UVT, în deschiderea noului an academic: „În 2030, 80% dintre meserii...

Rectorul UVT, în deschiderea noului an academic: „În 2030, 80% dintre meserii vor dispărea; ne preocupăm să oferim alternative. Ce le transmite ÎPS Ioan Selejan studenţilor FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Bobocii Universităţii de Vest Timişoara au făcut, astăzi, cunoştinţă cu mare parte din profesorii care le vor ghida destinele în mediul universitar pentru următorii ani, în cadrul ceremoniei de deschidere a noului an academic.

În Aula Magna a UVT, în faţa unei săli pline au ţinut discursuri ÎPS Ioan Selejan, rectorul UVT, Marilen Pirtea, primarul Nicolae Robu şi reprezentantul CJT, Adrian Negoiţă.

„Mă bucur că ne aflăm într-un climat de linişte şi pace în ţară, în care voi astăzi începeţi activitatea de student. Credeţi-mă pe cuvânt, aţi intrat într-o universitate de tradiţie, vă veţi bucura de un corp profesoral bine pregătit care vă va permite să mergeţi mai departe în tărâmul cercetării ştiinţifice. Ştiu că mulţi dintre voi veţi dori şi veţi avea şi un job part time, care să vă ajute. Dar nu evitaţi să mergeţi la cursuri. Faceţi un bun echilibru între catedră, cursuri şi ceea ce faceţi. Înarmaţi-vă de pe acum cu teorie, cu noţiuni teoretice, pentru a vă asigura o bună bază pentru activitatea viitoare, toată viaţa”, a declarat ÎPS Ioan Selejan, în deschiderea ceremoniei.

Rectorul Marilen Pirtea spune că instituţia pe care o conduce e în căutare permanentă de domenii de activitate actuale, care sunt cerute în economia viitorului care se va schimba total în următorii zece ani. „Ştiu neliniştea şi dorinţa de a începe cât mai repede anul universitar şi viaţa de studenţi. În această primă săptămână, de introducere, am încercat să vă arătăm aici că suntem altfel. Mă bucur că aţi ales UVT, nu ştiu care sunt substraturile acestei decizii, dar aţi făcut bine. Pe site-urile multor universităţi acestea anunţă că îşi propun să facă învăţământ de calitate, cercetare, să aibă studenţi bine pregătiţi. Pe lângă acestea, noi mai propunem şi altele, suntem o universitate care îşi propune să fie în vârf. Iar aceasta e demonstrată de topurile în care instituţia apare tot mai mult. Aici sunt profesori, oameni care oferă pe lângă învăţătură şi altele, vă ajută să deveniţi oameni. Pentru ce meserii ne pregătim la UVT? Până în 2030, 80% dintre meserii vor dispărea şi de aia ne preocupăm să oferim alternative. Dragi părinţi, vă mulţumim că ne-aţi încredinţat copiii voştri şi vă garantăm că cel puţin trei ani vom avea grijă de ei”, a declarat rectorul UVT, Marilen Pirtea.

Ceremonia UVT a avut şi un invitat surpriză, un robot, pe numele său Pepper, care a discutat cu reprezentanţii gazdelor, în limba engleză.


Totodată, membrii unei echipe de olimpici din Hunedoara au fost premiaţi de gazde cu diplome pentru rezultatele obţinute la olimpiade.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.