Referendumul pentru familie – cum sună întrebarea de pe buletinul de vot

Referendumul pentru familie – cum sună întrebarea de pe buletinul de vot

1
DISTRIBUIȚI

Guvernul a stabilit care va fi întrebarea de pe buletinele de vot în cazul referendumului pentru revizuirea Constituţiei. Executivul a decis oficial şi faptul că românii vor fi chemaţi la vot în 6 şi 7 octombrie.

”Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?” va fi întrebarea adresată alegătorilor la referendumul pentru redefinirea familiei, a anunţat, purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu.

Pe parcursul celor două zile de vot, 6 şi 7 octombrie, urnele vor fi deschise între orele 7 şi 21. E necesar ca cel puţin 30% din cetăţenii cu drept de vot să se prezinte la urne pentru ca referendumul să fie validat.


Potrivit AEP, în Registrul electoral figurează acum 18.917.485 de cetăţeni. Costul referendumului va fi de 163,712 milioane lei.

Românii au mai fost chemaţi două zile consecutive la vot în octombrie 2003, tot la un referendum pentru aprobarea Legii de revizuire a Constituţiei. Estimările au arătat atunci că ar fi necesare două zile pentru ca 50%+1 dintre alegători, aşa cum prevedea legea atunci, să se prezinte la vot. În 2003 au votat 55,7% dintre cetăţeni, iar 89,70% s-au pronunţat în favoarea modificării Legii fundamentale. Mai mult de jumătate dintre articole au suferit modificări. Atunci s-a stabilit, printre altele, că mandatul preşedintelui este de 5 ani, că obligativitatea stagiului militar se stabileşte prin lege organică, dar şi că intrarea în UE şi NATO va fi votată de Parlament. Noua Constituție a intrat în vigoare în 29 octombrie 2003.

1 COMENTARIU

  1. Intrebare tampita. Asta presupune ca toti cei care se vor duce la vot sa stie cum a votat parlamentul, lucru mai mult decat improbabil. Astia se cred buricul pamantului si cred ca toata lumea stie ce se discuta in parlament si guvern, era mult mai clar daca spuneau clar, explicit, cum ar urma sa fie reformulat textul din constitutie. Insa unde nu-i cap, vai de alegatori!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.