Regal pentru melomani: sfârșit de săptămână cu lansări de cărți și povești...

Regal pentru melomani: sfârșit de săptămână cu lansări de cărți și povești de neuitat

0
DISTRIBUIȚI

Editura Casa de pariuri muzicale organizează un sfârșit de săptămână de foc pentru amatorii de literatură și muzică la Timișoara, evenimentele incluse în acest „maraton“ fiind de neratat.

Seria de evenimente debutează vineri, 7 septembrie, la ora 18, la librăria La Două Bufnițe cu lansarea cărții „Între Phoenix şi …Le Corbusier, în dialog cu Costin Petrescu“, care reprezintă „un voiaj atrăgător, real, dar şi imaginativ, între MUZICĂ şi … ARHITECTURĂ, cele două arte primordiale, voiaj văzut dintr-o anume perspectivă spaţială şi temporală“. Prezentatorul evenimentului este Florin Silviu Ursulescu. Costin Petrescu (născut în 1947, la București) este unul dintre pionierii rockului românesc cu performanță în două formații legendare pop – rock, Olympic 64 și Phoenix, cu colaborări numeroase în jazz și jazz/rock cu Mircea Tiberian, Marius Popp, Dan Mândrilă, Johnny Răducanu, Cătălin Târcolea, Dragoș Nedelcu, dar și la proiectele lui Mircea Florian, Nicu Alifantis, Sergiu Cioiu.

Sâmbătă 8 septembrie, de la ora 18, la Scârț Loc Lejer va avea loc evenimentul numit „Seara Colecției Muzicale“, cu invitații Costin Petrescu, Florin-Silviu Ursulescu și Nelu Stratone, iar de la ora 20 un mini – concert cu Călin Torsan – instrumente de suflat și Alex Hegyesi – dulcimer preparat, scenografie acustică.

Duminică, 9 septembrie, de la ora 18 la librăria La Două Bufnițe va avea loc o Seară Florin Silviu Ursulescu iar de la ora 20 la Reflektor Venue va avea loc o nouă seară de colecție muzicală la care vor participa Costin Petrescu, Nelu Stratone și Florin Silviu Ursulescu.

Pe lângă cartea „Între Phoenix şi …Le Corbusier, în dialog cu Costin Petrescu“ în cadrul serilor de colecție muzicală se vor lansa încă două volume: Stratonelu ((un rocker atipic) Nelu Stratone în dialog cu Florin-Silviu Ursulescu“ și „FSU Florin-Silviu Ursulescu în dialog cu Doru Ionescu“.

„I se spune FSU, logic, de la iniţialele numelor.


Dar nu e doar o prescurtare, cum s-ar crede, ci un brand, în muzica – generic zisă – tânără românească. S-a născut şi a crescut odată cu aceasta, atunci când a fost inventată în Occident, şi ne-a arătat-o şi nouă, în minunăţia ei. Beat, rock, pop, folk, jazz şi aşa mai departe – el le-a cules de pe cine ştie unde şi (ni) le-a dat mai departe. Nu numai melomanilor, ci şi celor care cîntau şi doreau să ştie mai multe, mai noi… Că au fost pupitrele de disc-jockey de pe la cluburile şi discotecile din Bucureşti, în primul rând, ori microfoanele şi magnetofoanele de la Radio România, nu în ultimul rând paginile atâtor ziare şi reviste, culminând cu influenta rubrică din Săptămîna, de peste tot ne întâmpina cu deferenţă şi profesionalism, cu vocea ori stiloul inconfundabile, cu acribie şi pasiune – Florin Silviu Ursulescu. Adică FSU, o marcă neînregistrată la OSIM, dar respectată de foarte mulţi, şi pe vremea când nu exista, chipurile, decât un unic îndrumător, şi în timpul de după, când toată lumea crede că se pricepe la muzică”, spune Doru Ionescu, în prezentarea volumului „FSU Florin-Silviu Ursulescu în dialog cu Doru Ionescu“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.