Reverii rock într-o seară cu stil: croații Jonathan și maghiarii Ozone Mama...

Reverii rock într-o seară cu stil: croații Jonathan și maghiarii Ozone Mama susțin un concert special la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI
Formația Jonathan din Croația va susține un concert la Timișoara

Melomanii îndrăgostiți de sound-urile rock au parte de o seară plină la Timișoara, cu ocazia unui eveniment în cadrul căruia vor concerta croații de la Jonathan și maghiarii de la Ozone Mama.

Jonathan este o trupă de indie-rock din Croaţia, care s-a format în toamna anului 2011 din cinci prieteni, cinci muzicieni entuziaşti: Zoran Badurina Ziro – vocal, Branko Kovačić Husta – tobe, Nikica Jurjević Nixon – chitară bass, Darko Petković Rade – chitară şi Tomislav Radinović Tomo – chitară. Oficial au apărut pe scena croată în noiembrie 2013, cu single-ul „Maggie”, care a devenit imediat un hit. Dar abia după apariţia albumului lor de debut, „Bliss”, în luna mai a anului următor, au câştigat definitiv aprecierile profesioniştilor şi ale publicului, fiind cotat ca unul dintre albumele de top ale anului 2014.

La începutul anului 2016 şi-au anunţat noul proiect, un dublu album conceptual, „to Love or To Hold”.


Prima parte, „to Love”, a fost lansată la începutul anului 2017 şi a avut imediat succes la public, iar a doua parte, „To Hold”, s-a lansat la sfârşitul anului. Au fost deseori comparaţi cu marile trupe de indie-rock din lume, precum Franz Ferdinand, Editors, Interpol, Placebo sau The Stroke. Unul dintre momentele importante ale carierei lor a fost atunci când au avut onoarea de a cânta în deschiderea concertului uneia dintre cele mai mari formaţii americane de indie-rock, The Killers, în cadrul celebrului festival EXIT, care se desfășoară la Novi Sad. Zilele trecute, mai precis duminica trecută, croații au susținut un concert și în cadrul primei ediții a festivalului Arad Open Air Festival.

Formația maghiară Ozone Mama va susține un concert la Timișoara

Maghiarii de la Ozone Mama dau un suflu nou muzicii rock din anii ’60-’70 și sunt mereu apreciați pentru concertele lor muzicale revigorante. Albumul de debut The Starship Has Landed, din 2012, a câștigat premiul industriei muzicale din Ungaria (Fonogram), iar anul acesta formația a editat cel de-al treilea disc care poartă numele de Cosmos Calling. De-a lungul anilor, maghiarii au susținut concerte în deschiderea unor nume ca Monster Magnet, Airbourne, The Darkness sau Kamchatka.


Concertul trupelor Jonathan și Ozone Mama va avea loc joi, 20 septembrie, de la ora 19 la Manufactura, iar biletele de intrare pentru acest eveniment costă 25 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.