Ripensia Timișoara are o deplasare dificilă în Gorj. Roș-galbenii au trei absențe...

Ripensia Timișoara are o deplasare dificilă în Gorj. Roș-galbenii au trei absențe din trei motive diferite

0
DISTRIBUIȚI

Cea mai bine clasată echipă timișoreană din Liga a II-a după șapte runde disputate are parte de o deplasare pe terenul uneia dintre revelațiile startului de campionat. FC Ripensia joacă pe terenul celor de la Pandurii Tg. Jiu, grupare pe care nu a reușit să o învingă până acum, iar ”interimarul” Radu Suciu nu poate miza pe trei jucători, dintre care doi ar fi fost cu siguranță titulari dacă erau apți.

”Ripi” s-a întâlnit cu Pandurii de trei ori până acum. Gorjenii s-au impus în meciul de Cupă disputat în 2013, precum și în returul sezonului trecut, când luptau pentru evitarea retrogradării și au câștigat cu 2-1 în Ciarda Roșie. În tur cele două remizaseră, scor 1-1. În acest start de sezon gorjenii au 14 puncte după șapte runde, fiind neînvinși de patru etape.

„Pregătim meciul ca pe unul obişnuit, pentru că, aşa cum se prezintă acum situaţia în Liga a II-a, orice partidă e deschisă oricărui rezultat, indiferent cine joacă. Asta chiar dacă deja se întrevede un aşa-zis pluton fruntaş, însă, el nu este consolidat, nici ca poziţie în clasament, nici ca joc.


Noi vom întâlni o echipă care se află în partea superioară a clasamentului şi care a înregistrat rezultate foarte bune în acest sezon. Este o echipă care are marele atu al omogenităţii, findcă a pierdut relativ puţin jucători. Se merge pe nucleul de anul trecut, atât în ceea ce priveşte banca tehnică, cât şi jucătorii. Beneficiază de fotbalişti tehnici, aşa cum Pandurii a tot propus în ultimii ani. Aşadar, va fi un joc dificil atât din aceste considerente, cât şi din cauza faptului că vom juca pe o suprafaţă sintetică. În această săptămână, noi am încercat să ne obişnuim şi cu acest tip de suprafaţă, astfel că vom merge la Târgu Jiu pentru a obţine un rezultat bun. Suntem şi noi pe un trand ascendent şi am consolidat anumite relaţii de joc. Moralul este bun şi trebuie să profităm de acest lucru. Trebuie să facem un joc bun, dar dacă jucăm cum trebuie, vin şi rezultatele”, a declarat Radu Suciu.

„Anul trecut am obţinut o remiză la Târgu Jiu, dar sper că de această dată vom câştiga. Pandurii e o echipă bună, dar eu am încredere în formaţia noastră şi cred că vom obţine toate cele trei puncte. Pregătim acest meci la fel ca pe oricare altul, cu o mentalitate de învingători”, a spus și Andrei Dumiter, golgheterul timișorenilor.

Dobre, la lotul național U18

Roș-galbenii au trei absențe sigure la meciul de sâmbătă. Adrian Ungureanu e în continuare accidentat, Bogdan Străuț mai are de ispășit o etapă de suspendare, în timp ce tânărul portar Ștefan Dobre a fost selecționat la naționala sub 18 ani. Pe 25 și 27 septembrie tricolorii mici vor înfrunta formația similară a Muntenegrului.

În altă ordine de idei ripensiștii au mai disputat un amical ieri, cu echipa Centrului Național de Pregătire din Timișoara. Jocul disputat pe teren sintetic s-a încheiat la egalitate, scor 1-1, iar goul grupării din B a fost marcat de Călin Toma.

Partida Pandurii Tg. Jiu – Ripensia Timișoara se dispută sâmbătă, de la ora 11.00, în etapa a 8-a a Ligii a II-a.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.