Al doilea scor rușinos în două zile pe ”Dan Păltinișanu”. Ripensia a...

Al doilea scor rușinos în două zile pe ”Dan Păltinișanu”. Ripensia a fost învinsă fără drept de apel de Academica lui Ilie Poenaru. UPDATE Reacțiile antrenorilor FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Ripensia a ajuns la trei eșecuri consecutive în acest sezon al B-ului. Roș-galbenii au repetat „isprava” de ieri a concitadinei ACS Poli pe ”Marele oval” și a pierdut, chiar mai clar decât o arată tabela, în fața Academicii Clinceni, scor 0-3.

Academica lui Ilie Poenaru a venit la Timișoara decisă să-și facă meciul ușor din primele minute. Pressingul a dat roade in minutul 3, când o minge bâlbâită in zona de improvizație a Ripensiei i-a permis lui Vasile Olariu să finalizeze precum un vârf veritabil. Roș-galbenii au avut câteva acțiuni mai inchegate, dar in minutul 9 Dumiter nu a găsit spațiul prin care sa-l invingă pe Vâlceanu, fiind blocat in câțiva metri. A fost doar iluzie că Ripi poate intoarce lucrurile. Horșia, care l-a inlocuit pe accidentatul Olariu, a fost lansat in careu, dar a intrat in unghi și Pădurariu a deviat suficient cât să deturneze pericolul. Un pericol care a existat și in minutul 39, când șutul lui Barbu a trecut puțin pe lângă bară. Iar in prelungiri șutul lui Robert Ion a fost deviat norocos de apărători.

Repriza secundă a inceput la fel de prost pentru gazde. Ilfovenii s-au instalat din nou in jumătatea adversă și din nou strategia a dat roade. După ce și-a incercat tirul de la distanță, R. Ion a fost servit de Gliga in careu in minutul 49. Primul șut din poziție bună a fost respins de Păduraru, dar balonul a sărit tot la atacantul Clinceniului, și, din unghi, acesta a reușit să-l invingă pe portarul care se poate plânge de lipsa de reacție a colegilor din fața sa. Tot lejer a trecut și nou intratul Nicola pe lângă M. Toma peste nici trei minute, dar a ales inteligent să trimită in fața porții pentru nou intratul Horșia iar acesta a indeplinit o simplă formalitate: 0-3! Mai ingrijorător e că oaspeții se puteau distanța la o diferență cu adevărat umilitoare iar ripensiștii au părut devreme ingrijorați de proporțiile tabelei și nu de o eventuală ”remontada”. Nicola (78) și-a incercat și el șutul din interiorul careului, după ce singura replică mai decentă a gazdelor a venit câteva minute mai devreme, printr-un șut de la distanță trimis de Zaluschi, dar reținut ușor de goalkeeperul Academicii. Cu patru minute inainte de final Dumiter putea profita de o ieșire hazardată a portarului, dar nici golgheterul gazdelor nu a prins o zi bună și balonul trimis a trecut destul de mult peste poartă.

Ripensia, la fel ca ACS Poli, cedează acasă la scor de neprezentare și rămâne tot la cota 4 in privința punctelor, aproape de zona ”roșie”. Academica in schimb acumulează 12 puncte, urcă pe 2, in fața lui UTA, și probabil se gândește la cum iși va rotunji golaverajul și runda viitoare.

Ripensia Timișoara: Păduraru – Ad. Popa (cpt.), B. Străuț, M. Toma, Burdeț – Stoi, Anghelina (51 Zaluschi) – Monea (84 Cluci), Ungureanu, Dumiter – Bădăuță (66 Apro). Antrenor: Ciprian Urican.

Academica Clinceni: Vâlceanu – Achim, Găină, Patriche (cpt.), Dobrescu – Șut, B. Barbu – Nicola (78 Șandru), R. Ion, Gliga (68 Stoica) – V. Olariu (14 Horșia). Antrenor: Ilie Poenaru.

UPDATE ”Mi-e rușine.


Imi cer scuze fanilor Ripensiei pentru prestația de azi”, a precizat Ciprian Urican după eșecul de azi.

”In primul rând trebuie să spun că e prima echipă care ne-a bătut, fiind mult mai bună decât noi. Nu mă așteptam la acest joc, rezultat. E prima care vine după un joc catastrofal al echipei noastre. Am făcut greșeli la faza de posesiei, le-am făcut cadou primul gol. Chiar dacă puteam să egalăm la situația lui Dumiter din prima repriză. Repriza a doua le-a aparținut. Nu am avut circulație bună, deplasare in teren. Nu am știut să fructificăm situațiile care putea deveni periculoase. Un joc pe care aș vrea să-l uităm”, a declarat Urican.

”Dacă era Călin Toma in teren aveam defensiva ideală acum o să văd ce se intâmplă. Am făcut nenumărate greșeli la transmisia balonului și asta ne-a costat. Ei fac tranziția foarte bine și ne-au surprins… E evident că partida cu ACS-ul dacă era la noi pe teren, eram victorioși, e hotărârea conducerii și facem ce ei hotătăsc. Au niște planuri și trebuie să le respectăm pentru că ei asigură fondurile necesare susținerii echipei. Noi jucăm ca și adversarii practic, in deplasare, dar nu acesta motivul pentru care am pierdut azi. Nu am avut incredere in jocul nostru”, a conchis tehnicianul Ripensiei.

Ilie Poenaru era bucuros că a câștigat la Timișoara, pe care o consideră ”acasă”. ”Prin ceea ce facem la antrenamente ajungem să marcăm. Eu spun că ratăm foarte mult. Vrem să câștigăm, că se intâmplă cu 3 sau 4 la zero e cu atât mai bine. Am avut emoții pentru el că vine după o accidentare la gambă și a primit o lovitură in același loc. E un jucător decisiv Vasile (Olariu), e liantu dintre atac si apărare”, a spus fostul fundaș al lui Poli AEK.

”Obiectivul e in primul rând să creăm o echipă competitivă, foarte bună. Vrem să terminăm in primele patru… Aici e ceva intre noi, banii oricum vin. Joacă bine. Am avut eu cu ei o ințelegere, o să aibă și berea și pizza după meci. Merită, primesc, mă bucur și eu impun această bucurie. Viața e presărată cu puține bucurii și trebuie să profităm apoi să muncim”, a spus Poenaru despre scandarea de la vestiare: ”Să vină berea”. ”Noi avem bani foarte puțini, dar se plătesc la zi, vorbesc in raport cu celelalte echipe. Vasile Geambazi, prin asocierea cu Steaua… ne ajută”, a fost o altă replică.

Poenaru e dezamăgit de fotbalul românesc, mai ales după ce a asistat și ieri la atmosfera de la ACS Poli – UTA (0-3): ”Am rămas total dezamăgit de ce am văzut in tribune in 2002-2003 nu aveai loc și acum e foarte trist că vezi 2-300 de oameni cu tot cu jucători, asta spune mult despre ce se intâmplă in fotbalul românesc. E din ce in ce mai rău. Ar trebui să se ia măsuri”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.