Șapte milioane de euro, bani europeni, aduși la Timișoara de Grupul de...

Șapte milioane de euro, bani europeni, aduși la Timișoara de Grupul de Acțiune Locală. În ce ar putea fi investiți

0
DISTRIBUIȚI

fonduri europene

Vești bune aduse de reprezentanții Grupului de Acțiune Locală Timișoara. Recent, au fost finalizate procedurile pentru obţinerea de fonduri europene destinate mediului urban, respectiv Timişoara. Astfel GAL Timișoara a reușit să aducă în orașul de pe Bega aproape șapte milioane de euro, banii ce urmează să fie împărţiţi aproximativ egal între sectorul public şi cel privat.

În perioada imediat următoare, Grupul de Acţiune Locală Timişoara va elabora ghidurile şi va face publice procedurile pentru ca aceşti bani să poată fi accesaţi de reprezentanţii autorităţilor publice, dar şi de oameni de afaceri care doresc să îşi dezvolte afacerile.

Potrivit unui comunicat transmis de GAL Timișoara, în ceea ce priveşte sectorul public, este vorba de aproximativ 3,6 milioane de euro, bani destinaţi pentru asfaltare de străzi şi trotuare; construire, reabilitare sau modernizare locuinţe sociale; înfiinţare, modernizare, reabilitare locuri de joacă; reabilitare, modernizare infrastructură socială şi de sănătate.


Pentru sectorul privat sunt disponibili aproximativ 3, 4 milioane de euro, bani ce pot fi accesaţi pentru diferite domenii, precum: cursuri de ucenicie, dezvoltarea firmelor, antreprenoriat.

„(…) Este un succes pentru noi, dar doar o victorie de etapă, pentru că ne interesează în mod special să se implementeze proiecte, adică să aducem dezvoltare durabilă şi condiţii de viaţă europene pentru toate cartierele din Timişoara, iar în cazul de faţă vorbim de mai multe zone ale oraşului care însumează peste 70.000 de timişoreni. Vom elabora ghidurile cât de curând şi vom demara procedurile pentru ca banii să poată fi accesaţi cât mai repede de firmele private”, a declarat Cătălin Tiuch, preşedintele GAL Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.