Seară de progressive metal cu formațiile The Thirteenth Sun și Transceatla la...

Seară de progressive metal cu formațiile The Thirteenth Sun și Transceatla la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI
Formația timișoreană Transceatla va susține un concert la Reflektor Venue

Rockerii timișoreni au parte de o seară de progressive – metal alături de două nume cunoscute ale scenei autohtone, The Thirteenth Sun și Transceatla, în cadrul unui eveniment care va avea loc în 4 octombrie, cu începere de la ora 21 la Reflektor Venue.

După primul material lansat in 2012, EP-ul „Genesis”, The Thirteenth Sun a lansat în 2017 primul material full-length denumit Stardust, sub egida Aural Music. „Descris drept o călătorie individuală ce poate fi raportată la fiecare ascultător, Stardust este încercarea de a întreba, fără a avea așteptări sau a primi un răspuns definitoriu.


Muzical, albumul este cu adevărat o escapadă din limitele rutinei, în încercarea de a cuprinde nemărginitul și cuantumul infinit al posibilităților ce se află în fața fiecăruia“, se spune în prezentarea discului brașovenilor care alcătuiesc formația The Thirteenth Sun.

Chiar dacă formația timișoreană Transceatla încă nu a debutat cu un material discografic, trupa a susținut două turnee europene ca formație de suport pentru Dordeduh și a mai participat la câteva festivaluri prestigioase din Europa și România. La bazele formației Transceatla stă formația Makrothumia. Makrothumia a fost înființată în septembrie 1994 de Edmond Karban. Formația a activat între anii 1994 și 2001 și a lansat Ep-ul „Four Stories About … Nothing“ în 1995 și albumul „The Rit of Individuation in 1997“. În noiembrie 2013 formația s-a reunit pentru un singur show susținut în Daos Club, Timișoara, aducând pe scenă majoritatea membrilor ce a făcut parte din formație de-a lungul timpului. După acest concert, câțiva din membri și-au manifestat dorința de a continua activitatea muzicală și astfel s-a născut formația Transceatla. La finele lui 2018 Transceatla urmează să lanseze primul material discografic.

Biletul pentru concertul din 4 octombrie costă 25 de lei.

Foto: Facebook Transceatla

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.