Secretar de stat în Ministerul Transporturilor: „Lucrările centurii Timișoarei încep în 2019”

Secretar de stat în Ministerul Transporturilor: „Lucrările centurii Timișoarei încep în 2019”

0
DISTRIBUIȚI

Un secretar de stat în Ministerul Transporturilor susține că lucrările la centura Timișoarei vor începe în anul 2019, atacându-l pe primarul Nicolae Robu care se arăta nemulțumit, vineri, că proiectul va fi finalizat abia în 2022, astfel că a amenințat că este posibil să organizeze un miting.

Ovidiu Sîrbu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor și președintele ALDE Timișoara, a precizat, astăzi, într-un comunicat, că la București procedura de începere a lucrărilor la centura ocolitoare a orașului este „urgentată”.

„Timișoreni, vă pierdeți timpul cu protestele lui Robu. Lucrările centurii Timișoarei încep în 2019. Centura orașului Timișoara este prioritară, atât pentru mine ca și timișorean, pentru toții locuitorii orașului, cât și pentru cei care tranzitează Timișoara.


Din clipa numirii mele ca secretar de stat în Ministerul Transporturilor aceasta a devenit prioritate. Eu pot să înțeleg disperarea primarului Robu de a se agăța de orice pentru a mai câștiga capital de imagine având în vedere că se apropie încheierea mandatului său, însă nu pot înțelege balivernele pe care le face publice. Nu face decât să inducă în eroare un oraș întreg. Probabil că în sinea lui se gândește că această centură va mai salva Timișoara de nebunia pe care a creat-o și își dorește și el cu ardoare să găsească o portiță de scăpare, însă, dați-mi voie să-i transmit domnului primar, că acest guvern este lucid, iar eu ca timișorean, pus în această funcție, de ministru secretar de stat, nu rămân impasibil. Monitorizez atent ce se întâmplă cu acest proiect”, a declarat Ovidiu Sîrbu.

Secretarul de stat a explicat că după luna octombrie a acestui an este posibil să se înceapă procedura pentru semnarea contractului cu firma câștigătoare, ulterior Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere va emite ordinul de începere a lucrărilor.

„Au fost depuse trei contestații la rezultatul procesului de evaluare. În data de 26.06.2018, Tribunalul București a emis hotărârea prin care cele trei contestații au fost respinse rămânând în vigoare rezultatul procedurii comunicat de CNAIR. Unul dintre cei trei contestatari nemulțumit că a pierdut a depus plângere împotriva tribunalului. Se așteaptă finalizarea litigiului la Curtea de Apel București, timp în care Ministerul Transporturilor a făcut toate demersurile necesare de eficientizare/urgentare a emiterii soluției către instanță. Așteptăm finalizarea litigiului cel târziu în luna octombrie ca după aceea să începem procedura pentru semnarea contractului cu firma câștigătoare. Ulterior CNAIR va emite ordinul de începere a lucrărilor. Proiectarea durează șase luni, iar execuția doi ani”, a mai spus Ovidiu Sîrbu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.