Şedinţă cu scântei la vârful PSD. Dragnea şi-a anunţat colegii că nu...

Şedinţă cu scântei la vârful PSD. Dragnea şi-a anunţat colegii că nu candidează la prezidenţiale. Firea, cel mai vocal critic UPDATE Declaraţiile lui Liviu Dragnea, la finalul CExN 

0
DISTRIBUIȚI

Liviu Dragnea i-a anunţat, astăzi, pe social-democraţi, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional (CExN) de la Neptun că nu va candida la alegerile prezidenţiale. Potrivit unor surse citate de jurnaliştii de la Mediafax, Liviu Dragnea ar mai fi spus şi că varianta câştigătoare la prezidenţialele din 2019 ar fi un candidat unic PSD-ALDE.

Anterior şedinţei, în această dimineaţă, senatorul PSD Niculae Bădălău a vorbit şi el despre posibila susţinere a lui Călin Popescu Tăriceanu în cursa prezidenţială. „Nu e exclus ca domnul Tăriceanu să fie candidatul nostru, urmând în continuare ca partidul nostru să aibă premierul. Eu vreau să spun că domnul Tăriceanu e un om cu viziune, un om echilibrat şi ar fi extrem de bun pentru preşedinţia României”, a spus Bădălău.

Declaraţiile lui Dragnea din spatele uşilor închise au fost, ulterior, confirmate de primarul Capitalei, Gabriela Firea, la ieşirea din CExN. De altfel, Firea a fost unul dintre cei mai vocali lideri PSD în şedinţa conducerii partidului.

Şedinţa a fost una tensionată. Firea i-a cerut demisia ministrului de Interne, Carmen Dan, pentru violenţele de la mitingul din 10 august, însă propunerea a fost respinsă la vot. „Le-am transmis colegilor mei faptul că am vorbit ieri cu Corina Creţu, comisar european, care mi-a relatat o discuţie cu domnul Juncker şi colegii săi, faptul că aceştia şi-au exprimat îngrijorarea faţă de situaţia politică din România şi situaţia din 10 august, faptul că nu e apreciat de alte state europene, apreciind că intervenţia jandarmilor a fost corectă până la un punct în care avea loc apărarea clădirii Guvernului.


Nu au fost de acord că manifestanţii care nu au fost violenţi au suportat gaze lacrimogene şi erau de ajuns alte măsuri mai blânde. Practic extragerea celor care aruncau în jandarmi”, a spus Gabriela Firea, citată de Mediafax. Primarul Capitalei a mai precizat că, în acest moment, relaţia dintre ea şi Liviu Dragnea este una tensionată, nominalizând modul în care Dragnea a susţinut-o pe Dan în şedinţă. În şedinţă, de partea lui Firea s-ar fi poziţionat Marian Oprişan, scrie G4media.ro.

Tensiunile dintre Dragnea şi Firea sunt generate de faptul că Ministerul de Interne încearcă să dea vina pe prefectul Capitalei pentru violenţele din 10 august. Carmen Dan este susţinută de Liviu Dragnea, în timp ce Speranţa Cliseru este apropiată de Firea.

UPDATE Declaraţiile lui Liviu Dragnea, la finalul CExN 

” A fost o solicitare a doamnei Firea de demitere a ministrului Carmen Dan, nu vreau să insist. A fost un singur vot pentru”, a spus Liviu Dragnea, la Neptun, la finalul şedinţei social-democraţilor.

La rândul său, Carmen Dan a declarat doar că “eu pot să lucrez cu primăria generală. Aici nu vorbim de persoane, ci de instituții care trebuie să funcționeze”.

Cu privire la alegerile prezidenţiale de anul viitor, Liviu Dragnea a confirmat că le-a spus colegilor că „trebuie să avem un candidat comun”, dar „nu neapărat să nu fie de la PSD. Am discutat și cu Tăriceanu. Încep discuțiile în partid”. „Nu am avut niciodată obiectivul de a candida la alegerile prezidențiale. Nu cred că va apare un motiv care să mă convingă să candidez. Cel mai important este ca Iohannis să nu mai fie președinte. Încă 5 ani cu Iohannis este un dezastru pentru România”, a declarat Liviu Dragnea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.