Ședință „de îndată” la Consiliul Local Timișoara, cu mulți absenți. Primăria a...

Ședință „de îndată” la Consiliul Local Timișoara, cu mulți absenți. Primăria a găsit 2,8 milioane de lei pentru plăți urgente

0
DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara a reușit să facă rost de aproape trei milioane de lei, bani care reprezintă excedent bugetar neutilizat. Pentru ca reprezentanții municipalității să poată utiliza cei 2,8 milioane de lei încă de luni pentru plăți urgente, astăzi a avut loc o ședință „de îndată” a Consiliului Local Timișoara, în cadrul căreia s-a aprobat repartizarea acestui excedent aflat în sold la data de 31 iulie 2018.

„Proiectul de hotărâre a apărut în momentul în care am putut afla că dispunem de circa 2,8 milioane de lei, constituiți în urma excedentelor din lungul anilor, nu de anul trecut, excedente care până acum nu erau vizibile pentru noi. Acum, constatând că avem acești bani, am considerat că este urgent să putem să-i și folosim. Prin urmare, prin proiectul de hotărâre de astăzi, includem în bugetul nostru, ca o nouă sursă de venituri, acești bani și, evident, când îi includem o facem cu prevederi bugetare conexe. Noi îi vom putea folosi începând de luni la ceea ce considerăm că este cel mai urgent de plătit”, le-a explicat consilierilor locali primarul Timișoarei.

După ce proiectul de hotărâre a fost aprobat, Nicolae Robu a precizat presei că o parte din bani vor merge către Astra Arad, pentru plata unui tramvai aflat în reabilitare, dar și către Societatea de Drumuri Municipale.

„Cele 2,8 milioane de lei se vor adăuga bugetului de venituri inițial și, evident, vor putea fi cheltuiți, conform cu prevederile bugetare, și pentru cheltuieli pe care astăzi le-am actualizat prin proiectul de hotărâre care a fost aprobat.


(…) Vom folosi o parte dintre ei cu certitudine pentru plăți către Astra Arad, mai avem de plătit o parte dintr-un tramvai, și voi vedea luni dimineața cât o să dăm către Astra Arad. Probabil că o parte din sumă va merge și către SDM, o să văd luni”, a detaliat Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei speră ca, tot luni, în contul municipalității să intre încă 6,6 milioane de lei, care vin din rectificarea de buget făcută la nivel național, plus în jur de un milion de lei din încasări făcute de Direcția Fiscală.

La ședința „de îndată” a participat doar unul din cei nouă consilieri locali PSD. „A fost o ședință convocată de îndată și poate că unii consilieri locali nu au avut posibilitatea să răspundă atât de prompt. Ieri s-a făcut convocarea, eu nu am vrut să mai amânăm până când vom avea o ședință de consiliu local, pentru că știu ce înseamnă pentru agenții economici, pentru toate instituțiile, organizațiile care au de primit bani de la Primăria Timișoara să nu aibă acești bani și respectiv să îi aibă. De aceea am vrut cât se poate de prompt să și dăm drumul la acești bani, nu să îi ținem în conturi”, s-a scuzat Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.