PSD Timiş – vot covârşitor anti-Dragnea. Dan Poenaru: Când nu merge echipa,...

PSD Timiş – vot covârşitor anti-Dragnea. Dan Poenaru: Când nu merge echipa, se schimbă antrenorul. Degeaba programul e foarte bun, dacă îl aplică tot felul de adunături

0
DISTRIBUIȚI

Agitaţie mare la PSD Timiş, în aşteptarea şedinţei în care se va decide oficial dacă social-democraţii timişeni vor fi pro sau împotriva lui Liviu Dragnea.

Majoritatea primarilor din judeţ a sosit la sediul filialei şi şi-a declarat susţinerea pentru scrisoarea anti-Dragnea. Mai în glumă, mai în serios, deputatul Adrian Pau le spunea colegilor că „am pregătit o sută de tricouri pe care scrie, în faţă, Liviu Dragnea şi în spate au desenată o ţintă. Am pe culori: roşii pentru fete, albastre pentru băieţi”.

Primar al localităţii Jebel, Sabin Bociu a declarat pentru PRESSALERT.ro că „eu mi-am spus părerea demult, când îl susţineam cu toată forţa pe Sorin Grindeanu, tot aici, în curte şi nu mi-am schimbat de atunci opiniile”. De asemenea, secretarul general al PSD Timiş, Adrian Negoiţă, a susţinut că „aştept să vedem ce vor spune colegii şi voi lua o decizie. Voi fi cu majoritatea.”

Deputatul Alfred Simonis e optimist. „Cred că votul va fi covârşitor pentru susţinerea scrisorii. Spun asta nu numai din convingere, ci după ce am luat pulsul organizaţiei.” Iar preşedintele interimar al PSD Timiş, Călin Dobra, a anunţat că „votez cu partidul”.

UPDATE (12:13) La sediul PSD Timiş a ajuns şi fostul preşedinte al filialei, Dan Poenaru. „Voi vota cu majoritatea. Va fi un divorţ, nu se mai poate”, a declarat social-democratul, în prezent consilier judeţean.

UPDATE (12:39) Poziţie tranşantă a lui Călin Dobra 

După ce s-a citit scrisoarea grupării anti-Dragnea, preşedintele interimar al PSD Timiş, Călin Dobra, a luat cuvântul şi le-a spus colegilor săi că nu întâmplător nu a avut nicio ieşire publică şi că „echipa trebuie să-şi asume decizia. „Nu am cerut absolut nimic pentru mine, ci am cerut pentru echipă. Nu o să fac nimic în detrimentul PSD Timiş. Suntem o echipă şi trebuie să ne asumăm decizia pe care o luăm în acest Comitet Executiv”.

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş a susţinut că „sub preşedinţia lui Liviu Dragnea s-au câştigat alegerile, avem un program de guvernare bun, dar avem şi o mare problemă – avem creştere economică, avem măsuri care au produs rezultate, dar PSD este într-o scădere în toate sondajele.”

Călin Dobra a susţinut că „sunt adeptul schimbării, dar nu doar de dragul schimbării pentru anumite interese personale, ci a schimbării pentru binele partidului şi schimbare cu obligativitatea să nu pierdem guvernarea. E momentul unei schimbări. Transmitem acest lucru şi la CEx-ul de mâine, să înţeleagă toată lumea că trebuie să fie o schimbare şi eu susţin acest demers”.

După Dobra, alţi membri PSD au luat cuvântul.


Discuţiile continuă.

UPDATE (13:11) Mai mulţi parlamentari şi primari din Timiş au luat cuvântul în şedinţa PSD. Toţi s-au poziţionat pentru susţinerea celor scrise în documentul anti-Dragnea. În timpul discursurilor, aceştia au cerut un mandat imperativ pentru ca liderul PSD Timiş, Călin Dobra, să voteze pentru susţinerea scrisorii.

UPDATE (13:28) Comitetul Executiv Judeţean al PSD Timiş a votat PENTRU susţinerea scrisorii anti-Dragnea. Au fost 90 de voturi „pentru”, 11 abţineri şi un singur vot împotrivă.

Dan Poenaru, fost preşedinte PSD Timiş: „Eu cred că a greşit şi Dragnea, dar au greşit şi cei care au lăsat să se ajungă în această situaţie. E greşeala celor din jurul lui Dragnea. Unii chiar au semnat scrisoarea”, a declarat Poenaru, la finalul şedinţei.

Întrebat ce s-a schimbat în filială din iunie, când CEx-ul Judeţean a votat susţinerea necondiţionată a conducerii PSD, şi până acum- când PSD Timiş vrea demisia lui Liviu Dragnea, Dan Poenaru a răspuns: „Sondajele! Sondajul este foarte important pentru că esenţa politicii este scorul de la alegeri. Restul sunt poveşti. Prăbuşirea, inclusiv pe plan local, în condiţiile în care s-au luat măsuri sociale deosebite de creştere economică înseamnă că ceva nu este în regulă. Aşa cum spunea cineva, când nu merge echipa
se schimbă antrenorul”, a explicat Poenaru.

Fostul preşedinte al PSD Timiş a vorbit şi despre cei care fac parte acum din structurile de conducere ale partidului, comparativ cu selecţia care se făcea în trecut. PSD avea lideri autentici, a spus Poenaru, „în PSD, atunci se afla elita politică intelectuală şi profesională a României”.

„La ora actuală, criteriul de alegere este fidelitatea. Ori fidelitatea
nu are nicio legătură cu competenţa. Degeaba acel program este foarte bun, dacă îl aplică tot felul de incompetenţi, de sfertodocţi, de oameni care au titluri, dar nu au fost la şcoală, de tot felul de adunături, (…) aşa nu se poate merge aşa înainte”, a conchis Poenaru.

UPDATE (14:00) Comunicatul oficial al PSD Timiş, după şedinţa CEx-ului Judeţean 

„Comitetul Executiv Judeţean al PSD Timiş, format din membrii Biroului Permanent Judeţean, parlamentari, primari, preşedinţi de organizaţii locale, s-a întrunit astăzi pentru a discuta pe marginea scrisorii asumate de mai mulţi lideri ai Partidului Social Democrat prin care se solicită demisia preşedintelui Liviu Dragnea.

În urma discuţiilor şi dezbaterilor care au avut loc, liderii PSD Timiş au decis să susţină demersul semnatarilor scrisorii şi au dat un mandat în acest sens preşedintelui interimar Călin Dobra, care va participa vineri la şedinţa Comitetului Executiv Naţional. Totodată, Comitetul Executiv Judeţean al PSD Timiş a decis susţinerea programului de guvernare, cu rezultate vizibile până acum pentru toţi românii.

«Am discutat, aşa cum este normal cu colegii mei, pentru că votul din Comitetul Executiv trebuie să reprezinte organizaţia, nu pe mine personal. Decizia de a susţine iniţiativa colegilor care au semnat acea scrisoare a fost luată cu un vot masiv pentru, aşa că mandatul cu care merg la Bucureşti este foarte clar», a spus preşedintele interimar al PSD Timiş, Călin Dobra.”

Călin Dobra nu a dorit să facă declaraţii sau să răspundă întrebărilor jurnaliştilor prezenţi la sediul PSD Timiş.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.