Șeful CJ Timiș și Simona Neumann, declarații contradictorii pe tema cotizației anuale...

Șeful CJ Timiș și Simona Neumann, declarații contradictorii pe tema cotizației anuale încă nealocate pentru Asociația Timișoara 2021

0
DISTRIBUIȚI

Deși mai sunt doar trei luni până la finalul acestui an, Consiliul Județean Timiș nu a alocat nici până acum cotizația anuală pentru Asociația Timișoara – Capitală Culturală Europeană 2021. Iar banii trebuie cheltuiți până la 31 decembrie 2018.

Călin Dobra, șeful CJ Timiș, a explicat, astăzi, că acest pas va fi făcut abia săptămâna viitoare, când aleșii județeni vor vota aprobarea alocării cotizației pentru asociație, care se ridică la 200.000 de lei. Alți 300.000 de lei ar urma să meargă către Asociația TM2021 abia după ce se va întâlni Adunarea Generală.

Călin Dobra a dat vina pe reprezentanții asociației pentru faptul că banii nu au fost alocați mai repede, pe motiv că nu au depus documentația necesară.

„Vom aloca cotizația pentru Asociația Timișoara – Capitală Culturală Europeană 2021, pentru că ne-au venit toate documentele și săptămâna viitoare îi vom sprijini în desfășurarea activității și sper cât mai repede să rezolve și Adunarea Generală, să se constituie noul board și să intre într-un curs normal al activității. 200.000 de lei este cotizația, iar după modificarea în AGA (n.r. Adunarea Generală) vom aloca 500.000 de lei. Noi am prins în buget 500.000, dar asociația nu și-a făcut modificarea în statut cu cotizația de 500.000 din partea consiliului județean. În schimb, am alocat bani pentru proiecte ale asociației. Normal, cotizația este pentru funcționalitate și trebuie cheltuită până la sfârșitul anului. Nu s-a dat mai repede pentru că nu s-au depus documentele de către asociație.


Asociația nu a depus dosarul de solicitare a cotizației. E un dosar care trebuie să-l depună, nu a depus acest dosar, noi avem banii aprobați de la începutul anului, când am aprobat bugetul, dar nu puteam da drumul la bani fără să avem toate documentele din partea asociației”, a explicat șeful CJ Timiș.

Pe de altă parte, Simona Neumann, directorul Asociației TM2021, ne-a explicat că reprezentanții CJ Timiș au transmis faptul că au mărit cotizația anuală de la 200.000 de lei la 500.000 de lei, doar că banii nu au putut fi transferați până nu se va face o nouă Adunare Generală. Cel mai probabil, acest lucru se va întâmpla la mijlocul lunii octombrie.

„Cotizația este reglementată prin statutul asociației, Consiliul Județean Timiș este membru în asociație, iar cotizațiile se alocă în virtutea reglementărilor din statut. Nouă ni s-a spus că se va mări cotizația, de la 200.000 de lei, cât e suma prevăzută acum în statut, la 500.000 de lei, doar că pentru 500.000 de lei trebuie să așteptăm până se va face o nouă Adunare Generală. Aceasta nu a putut fi făcută mai devreme, se va face la mijlocul octombrie, nu s-a putut face mai devreme din cauza că noi restructurăm asociația și a durat mai mult timp până s-au pregătit noile forme pentru restructurarea asociației, plus că am avut foarte multe cereri, peste 100 de noi membri. Acum două săptămâni ni s-a solicitat de la consiliul județean să depunem un dosar pentru suma prevăzută inițial, cea de 200.000 de lei, pentru că vor să o dea pe aceasta, deși inițial ne-au spus că o vor da pe toată, de 500.000 de lei, după ce se reorganizează asociația. După ce ni s-a solicitat dosarul, acum două săptămâni, noi am depus imediat actele. La începutul anului, când am discutat acest aspect, ni s-a spus să așteptăm până se va vota toată suma de 500.000 de lei, adică suma mărită, și că nu se poate plăti doar 200.000 de lei, cât era inițial în statut. E o chestiune administrativă și probabil că aparatul consiliului județean a ajuns de curând la concluzia că au totuși baza legală de a plăti măcar cotizația cât fusese votată până acum, 200.000 lei”, a afirmat Simona Neumann.

Directorul Asociației Timișoara 2021 a precizat că deși CJ Timiș nu a plătit cotizația anuală, a sprijinit financiar proiectele organizate în acest an, suma alocată fiind de aproximativ 380.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.