Şi-au făcut cruce. Reşiţenii au surprins o femeie care a ieşit la...

Şi-au făcut cruce. Reşiţenii au surprins o femeie care a ieşit la plimbare cu câinele ce părea mort. Reacţia poliţiştilor

0
DISTRIBUIȚI

Poliţiştii din Caraş-Severin sunt în alertă, după ce o reşiţeancă a postat pe Facebook un filmuleţ în care apare o femeie care îşi târa, în lesă, câinele care părea mort. Oamenii legii au de dezlegat mai multe probleme. În primul rând trebuie să o identifice pe femeie, apoi să stabilească ce s-a întâmplat, de fapt, cu căţelul.

Scenele surprinse ieri pe o stradă din apropierea Muzeului Banatului Montan din Reşiţa sunt greu de digerat. Femeia despre care unii spun că ar avea în grijă mai multe animale de companie a fost surprinsă pe trecerea de pietoni. În ciuda faptului că patrupedul nu se poate mişca, stăpâna, fără să-i pese de starea în care se află animalul, nu se sfieşte să-l tragă de lesă pe şosea, apoi pe trotuar. Imaginile au stârnit valuri de indignare printre internauţi. Doamne fereşte! Cum să fii aşa nebună?!, a reacţionat, stupefiat, unul dintre internauţi, după ce a vizionat filmarea şocantă.

Femeia a avut aceeaşi atitudine de nepăsare chiar şi atunci când, din autoturism, bărbatul care filma scena, i-a atras atenţia că este posibil ca animalul să fie mort. „Cred că a murit, doamnă! A murit!”, a exclamat şoferul, în timp ce posesoarea câinelui şi-a continuat drumul.


În acelaşi timp, un alt trecător care a asistat la gestul inuman al femeii şi-a continuat drumul, în timp ce îşi făcea cruce, nevenindu-i să creadă.

Poliţia a deschis o anchetă. „Ne-am sesizat din oficiu ieri, după-amiază, cu privire la existenţa pe internet şi pe reţelele de socializare a unei filmări din municipiul Reşiţa, în care o femeie trăgea în lesă un câine aparent mort. Facem cercetări în vederea identificării persoanei respective şi stabilirii stării de fapt. În funcţie de cele constatate vom aplica măsurile prevăzute în Legea 205/2004 privind protecţia animaleler, respectiv pentru rele tratamente aplicate animalelor sau pentru cruzime. Aşteptăm însă să vedem starea de fapt”, a declarat pentru PRESSALERT.ro cms. şef Dinu Nicorici din partea IPJ Caraş-Severin.

Poliţiştii trebuie să stabilească dacă patrupedul a murit ca urmare a acţiunii femeii şi să afle cum s-a întâmplat totul. În plus, trebuie stabilit şi dacă femeia avea discernământ. În lege, infracţiunea de rele tratamente şi cruzime este sancţionată cu contravenţie de la 1.000 la 1.500 de lei. În cazul în care se stabileşte că patrupedul era mort, femeia se poate alege cu dosar penal. Sancţiunea prevăzută de lege este închisoare de la 6 luni la 3 ani.

Este al doilea caz sesizat în vestul ţării, doar în ultimele două zile, în care un animal este supus unor tratamente inumane. În Timiş, la Sânnicolau Mare, un câine a fost îngropat de viu într-un cavou. După ce a stat două zile sub o placă de beton de sute de kilograme, câinele a fost salvat de pompieri.

Foto: captură video/Facebook

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.