Sistemul RO-ALERT, testat astăzi în Timiş

Sistemul RO-ALERT, testat astăzi în Timiş

0
DISTRIBUIȚI

Sistemul RO-ALERT, al cărui rol este de avertizare a populaţiei în situaţii de urgenţă va fi testat astăzi în Timiş. În prima parte a zilei, între orele 10:00 şi 12:00, va fi transmis un mesaj test în patru localităţi din judeţ. Pentru ca utilizatorii din Buziaş, Deta, Făget şi Sânnicolau Mare să primească pe telefoanele mobile mesajele de avertizare, configurarea trebuie făcută pe baza unor indicaţii la link-ul https://ro-alert.ro/configurare/.

Tot astăzi, între 17:00 şi 19:00, RO-ALERT va fi testat în Timişoara.


Urmează o perioadă în care la dispoziţie vor fi puse informaţii suplimentare pentru configurarea telefoanelor, în funcţie de operatorul de telefonie mobilă, pentru ca mesajele de avertizare să ajungă la populaţie. Sistemul RO-ALERT permite transmiterea mesajelor de tip Cell Broadcast destinate avertizării şi alarmării populaţiei în situaţii de urgenţă, pentru adoptarea comportamentului necesar autoprotecţiei în caz de urgenţă majoră.

Acesta este un mesaj pentru testarea sistemului RO-ALERT. Nu se impune aplicarea măsurilor de autoprotecție. Inspectoratul pentru Situații de Urgență al Județului Timiş”, acesta este textul care va apărea afişat pe ecranele telefoanelor mobile. Modul de afişare, cât şi sunetul mesajului, sunt diferite în funcţie de modelul telefonului mobil.

IMPORTANT! Mesajele au rolul de a testa aplicaţia! Persoanele care primesc mesajul nu trebuie să intre în panică, nu este o situaţie reală, nu se va lua nicio măsură (adăpostire, părăsirea zonei, etc).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.