Situaţie absurdă semnalată la un liceu din Timişoara. Elevii care studiază în...

Situaţie absurdă semnalată la un liceu din Timişoara. Elevii care studiază în limba germană au primit manuale în limba română. Ce e de făcut

0
DISTRIBUIȚI

Marilen Pirtea, deputat PNL de Timiş, a declarat astăzi pentru PRESSALERT.ro că un părinte de la Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau” din Timişoara i-a semnalat că elevii unităţii şcolare cu predare în limba germană au primit manuale în limba română.

„Mi-a fost semnalată o nouă absurditate care lovește în școlile cu predare în limbile minorităților. Elevii de la Liceul Lenau din Timișoara, școală cu predare în limba germană, au primit manuale la Biologie, Geografie, Fizică și Istorie în limba… română! Copiilor li se cere să învețe în germană din manuale în limba română. Eroare, rea intenție… incompetență?”, a scris, în această dimineaţă, pe Facebook, deputatul PNL de Timiş.

Contactat de PRESSALERT.ro, Marilen Pirtea a explicat că pentru remedierea situaţiei este nevoie, în primul rând, de identificarea sursei erorii.

„A fost o sesizare a unui părinte al cărui copil a primit aceste manuale.


O să mă întâlnesc mâine la ora 14:00 cu cadrele didactice de la Liceul Lenau care doresc să înainteze vreun demers prin intermediul meu ca parlamentar. Să vedem care sunt căile de urmat. (…) Cred că inspectoratul (n.r, ISJ Timiş) trebuie să rezolve. Să sesizeze şi să rezolve problema. Tind să cred că e o eroare din depozitul de carte. Dacă nu e aşa, evident că şi inspectoratul distribuie manualele pe care le-a primit. Unde e greşeala, la inspectorat sau la minister”, a explicat Pirtea.

Aceasta nu este singura problemă de la Liceul Lenau din Timişoara. La începutul anului şcolar, dascălii s-au revoltat pentru că nu mai pot susţine orele de Limba Română la clasele cu predare în limbile minorităților naționale, ca urmare a unei OUG dată de Guvernul Dăncilă. 31 de învățători de la Școala Primară „Nikolaus Lenau” din Timișoara, cu predare în limba germană, au redactat o scrisoare adresată directorului instituției, în care contestă aceste modificări și solicită sprijin pentru anularea ordonanței.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.