Slalom printre cablurile aeriene tăiate de primărie şi abandonate pe trotuar. Robu,...

Slalom printre cablurile aeriene tăiate de primărie şi abandonate pe trotuar. Robu, mesaj pentru deținătorii de cabluri care nu vor să le ducă în subteran: “Luăm noi ghilotina” GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Sute de cabluri aeriene care au fost tăiate în zona intersecţiei str. Popa Şapcă cu str. Oituz, la fel cum primăria a procedat cu cele aflate în zona Pieţei Mărăşti, au fost abandonate pe trotuar, fiind un pericol pentru trecători.

În imaginile surprinse de fotoreportul PRESSALERT.ro se văd cablurile care zac pe caldarâm, altele atârnă în aer, iar gurile de canal au rămas neastupate, la două zile de la deschiderea circulaţiei în zona Mărăşti. Niciun muncitor nu era în zonă.

Astăzi, în conferinţa de presă susţinută la Primăria Timişoara, Nicolae Robu s-a plâns că deţinătorii cablurilor nu doresc să le ducă în subteran, acesta fiind motivul pentru care primăria a luat decizia radicală să le taie.

“Ați văzut cât de sfidători pot să fie acești deținători de cabluri aeriene? Am spart tot orașul, cu ghilimele de rigoare, kilometri de trotuare, câteodată după ce au fost făcute frumoase au fost sparte pentru a se realiza tubulatura în vederea ducerii în subteran a cablurilor aeriene.


Niciunul nu a făcut nimic să-și ducă cablurile în subteran, niciunul dintre acești deținători. La toate lucrările mari pe care le-am avut, Michelangelo, Popa Șapcă, Jiul, mai recent la lucrarea Piața Mărăști, la centrul istoric, am făcut nenumărate înștiințări, notificări către deținătorii de cabluri și n-au răspuns. După cum ați văzut, în Timișoara totuși cablurile au început să dispară. Cum? Luând noi ghilotina. Cu acești oameni nu se poate altfel. Am fi riscat să pierdem fondurile pentru pasajul Michelangelo, pentru că ei nu reacționau nicicum și atunci am trecut la tăierea cablurilor. Bineînțeles că imediat au venit, au încercat să-i instige pe cetățeni, să se revolte la adresa noastră, pentru că ne-au prezentat pe noi vinovați că oamenii au rămas fără internet sau fără televiziune. Nu mai vorbesc de alții care le-au ținut isonul în loc să fie de partea interesului public, că am mai văzut scrieri, noroc că le citește Google, cred că cei ce le scriu nu le citesc încă o dată să vadă ce prostii au scris. Sunt unii care au ca audiență motorul Google și cam atât”, a explicat Nicolae Robu în conferinţa de presă susţinută astăzi la Primăria Timişoara.

Primarul Timișoarei i-a mai amenințat pe deținătorii de cabluri că “vom fi radicali” și i-a acuzat că interesul lor sunt doar “banii”, dar și că preferă să plătească amenzile, pentru că sunt mai mici, decât să le ducă în subteran.

“La Mărăști am fost nevoiți din nou să tăiem cablurile. A fost un mănunchi de 170 de cabluri pe stâlpii din zonă. Pe strada mea, Mareșal Prezan, sunt niște stâlpi înclinați. Încă sunt până la anul, când intră strada în șantier. Nu s-a putut, că nu s-a început șantierul. La anul începem și lucrarea de lărgire la patru benzi a străzii Mareșal Constantin Prezan. Cu această ocazie, evident, că vor fi tăiate toate cablurile. Vom merge pe această linie, vom fi radicali și tot vom rezolva problema, pentru că noi ținem la acest oraș. Acești indivizi nu țin decât la bani, se pare, le convine să încaseze cât mai mult de la mulțimea de abonați pe care-i au și nu vor să cheltuiască nimic, pentru că, evident, această operațiune comportă niște costuri. Le convine să plătească amenzi”, a declarat Nicolae Robu.

Foto: Virgil Simonescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.