Şomerii, ca trufele, în Timiş. Trei mii de persoane caută oficial de...

Şomerii, ca trufele, în Timiş. Trei mii de persoane caută oficial de lucru în judeţ

0
DISTRIBUIȚI

Aproape 3.000 de persoane cu domiciliul în Timiş erau oficial în căutarea unui loc de muncă, cu statutul de şomeri în documentele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Timiş, la finalul lui august.

Rata şomajului a atins 3,34% din totalul populaţiei cu drept de muncă, la nivel naţional, în timp ce, în vestul ţării, în principalele judeţe ale regiunii rata şomajului se menţine în continuare la cote extrem de scăzute.

În Timiş, şomajul a atins 0,84%, ceea ce reprezintă un lucru bun pentru că nu a mai avut loc o nouă scădere a acestui indicator statistic, în iulie fiind 0,80%.


O rată a şomajului mai scăzută s-a înregistrat doar în Ilfov – 0,6%. Aradul e, de asemenea, la un nivel extrem de scăzut – 1,32%.

La finalul lunii august, în Timiş erau 2.912 şomeri cu acte, dintre care 1.567 femei (1,03%) şi 1.425 bărbaţi (0,69%). Categoriile de vârstă de unde provin cele mai multe persoane aflate în căutarea unui loc de muncă sunt 30 – 39 de ani, respectiv 40 – 49 de ani. Ca grad de pregătire, cei mai mulţi şomeri au studii gimnaziale şi învăţământ primar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.