Specialiști din Australia sau Coreea de Sud, la Timișoara să vadă sistemul...

Specialiști din Australia sau Coreea de Sud, la Timișoara să vadă sistemul de management inteligent al traficului. Primarul Robu despre cei care-l critică: „Sunt măcinați de ură”

0
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu susține că sistemul de management inteligent al traficului din Timișoara este atât de eficient, încât au venit în oraș inclusiv specialiști din Australia sau Coreea de Sud pentru a-l vedea.

„Noi avem un sistem ultra-profesional, făcut poate de cea mai serioasă firmă din domeniu. Să vadă sistemul nostru și să-și facă și ei vin reprezentanți ai autorităților din Australia, din Coreea de Sud, din Ungaria, din țări dezvoltate. Credeți că ei vin de tâmpiți aici? Aici, în Timișoara, s-au creat o mulțime de clișee, toată lumea face evaluări de sisteme de control inteligent al traficului, asta-i o prostie. Aceste lucruri se pot evalua de cei care chiar se duc și văd. Întrebați taximetriștii, în cât timp ajung acum și în cât timp ajungeau în trecut. Uitați-vă ce fluență avem noi într-un oraș ca Timișoara, mergeți în alte orașe de aceeași mărime ca Timișoara și atunci veți putea face comparații. Altfel, vă lăsați intoxicați de indivizi care operează numai cu clișee, care culmea că prind, deși nu au nicio legătură cu realitatea. Sunt oameni care eu cred că au probleme, că altfel cum să vii tu și să denaturezi realitatea chiar într-un asemenea hal, sunt măcinați de frustrări, de ură, de Dumnezeu știe ce sentimente pot trăi aceste personaje, probabil că se intră în zona patologicului.


Dar culmea este că astfel de clișee prind la oameni de bună credință, care neavând experiența personală chiar cred bazaconiile astea”, a declarat Nicolae Robu, astăzi, în cadrul conferinței de presă de la Primăria Timișoara.

De asemenea, edilul a mai precizat că sistemul de management inteligent al traficului din Timișoara ar fi mai eficient chiar decât cel din Viena, pe motiv că a fost realizat mai recent.

„Acest sistem este unul computerizat și de nivel foarte ridicat, care generează tot felul de rapoarte, numără fiecare mașină care trece prin diverse axe. Indicatorii de trafic sunt incomparabili cu ceea ce a fost înainte, acest sistem este exact ceea ce trebuie să fie, ceea ce s-a plătit să fie. Absolut tot ce s-a plătit să fie e asigurat de către acest sistem, restul sunt prostii. Sunt oameni de bună credință care preiau clișee de la alții care fabulează. Asta e realitatea de pe teren și sunt măsurători făcute. Dvs credeți că o firmă precum Swarco, care are un nume pe planeta asta, și-ar putea permite să se compromită cu gioarse? Au venit echipe de specialiști să vadă sistemul nostru, pentru că sistemul nostru este mai modern și decât cel din Viena și decât cel din alte orașe, pe motiv că al nostru a fost făcut mai recent. Când au fost făcute în acele orașe, cu ani în urmă, evident că acolo s-au făcut lucruri de top, dar erau de top la acel moment. Tehnologia evoluează și mai ales în domeniul acesta evoluează foarte dinamic și noi venind mai târziu ne-am ales cu un sistem care e foarte performant. Cei care vor face peste cinci ani în orașele lor așa ceva, sigur că vor avea o tehnologie mai avansată decât cea pe care o are Timișoara. Dar astăzi Timișoara e în top”, a afirmat Nicolae Robu.

Proiectul de trafic management al traficului a cuprins modernizarea şi extinderea sistemului de semaforizare pentru 134 intersecţii (extindere în 44 de intersecţii), dotarea intersecţiilor cu 230 de echipamente de supraveghere (camere video), instalarea de radare de viteză şi radare de informare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.