Speranţe năruite. Oferta depusă pentru drumul de legatură de la nodul Holdea,...

Speranţe năruite. Oferta depusă pentru drumul de legatură de la nodul Holdea, respinsă

0
DISTRIBUIȚI

Singura ofertă pentru realizarea a mai puţin de un kilometru de drum care va reprezenta breteaua de acces spre autostrada A1 la nodul de la Holdea a fost respinsă. Licitaţia ar fi fost anulată pentru că asocierea condusă de spaniolii de la Comsa, cea care se ocupă şi de construcţia lotului 3 pentru care se face breteaua de acces, nu ar fi depus în dosar toate documentele necesare.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a ales varianta licitaţiei pentru stabilirea unui constructor pentru drumul de câteva sute de metri lungime, singura variantă legală, a anunţat aceasta.


La procedură s-a prezentat un singur ofertant, exact constructorul lotului 3 din autostrada Lugoj – Deva, cel care realizase nodul de la Holdea, pentru care breteaua de legătură cu drumul naţional a fost realizat. Cele două obiective sunt parte din lucrările suplimentare aferente acestui lot.

După ce a fost depusă această unică ofertă, anunţarea oficială a constructorului trebuia să aibă loc pe data de 29 noiembrie. Ulterior, constructorul avea la dispoziţie trei luni pentru a realiza lucrarea.

În 4 septembrie, în urma analizării hârtiilor depuse de constructorul ofertant la dosar, această ofertă a fost declarată neconformă pentru că ar fi lipsit toată documentaţia necesară până la termenul limită, conform Economica.net. În mod normal, licitaţia ar trebui reluată, după anunţarea oficială a deciziei.

Lotul 3 din autostrada Lugoj – Deva are o lungime de aproximativ 21 de kilometri, iar lucrările în valoare de 579,93 mil. lei, fără TVA, au început în 27 noiembrie 2013. CNADNR estima finalizarea acestora în octombrie 2018. Potrivit ultimei raportări, lucrările sunt gata în proporţie de 84,50%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.