Splendoare în natură, în Munţii Banatului. Ipostaze spectaculoase în care a fost...

Splendoare în natură, în Munţii Banatului. Ipostaze spectaculoase în care a fost surprinsă o familie de urşi VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Fauna prosperă în Banatul Montan. O dovedesc şi imaginile surprinse într-o mică poiană dintr-o pădure aflată în administrarea Ocolului Silvic Teregova, din cadrul Direcţiei Silvice Caraş-Severin. O familie de urşi femela şi cei doi pui ai săi a fost surprinsă ieri, în prima parte a zilei, în timp ce lua micul dejun.

Urşii se află în perioada de acumulare, fiind într-o permanentă căutare de hrană pentru a acumula grăsimea necesară pentru somnul lung de iarnă.


În hibernare, animalele se retrag în adăpost, ferindu-se de ger, ploi, viscol şi îngheţ.

Atât femela, cât şi puii, aflaţi cel mai probabil în faţa primei lor ierni, nu sunt deloc pretenţioşi la mâncare, hrănindu-se cu mâncare de origine vegetală, dar şi peşti, cervide, alte mamifere mici, dar şi păsări sau ouă de păsări sau insecte, cunoscute pentru valoarea nutritivă. În România, precum în Munţii Banatului, trăiesc cele mai dezvoltate populaţii de urs din Europa.

Astfel de exemplare de urs sunt monitorizate în permanenţă de specialiştii Romsilva. În Caraş-Severin sunt aproape 350.000 de hectare de păduri, împărţite în 17 ocoale silvice. 24.685 aparţin Ocolului Silvic Teregova.

Foto: Romsilva

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.