Studenţii politehnişti au început cursurile din noul an academic FOTO

Studenţii politehnişti au început cursurile din noul an academic FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-742394680">

Peste 2.800 de noi studenţi sunt, din această săptămână, în băncile Universităţii Politehnica Timişoara, instituţie care a inaugurat noul an de învăţământ cu câte o ceremonie pentru fiecare facultate.

În faţa a numeroşi invitaţi, tinerii au simţit pentru prima dată emoţia unei săli de curs într-un cadru universitar. Prima facultate care a deschis seria festivităților a fost cea de Automatică și Calculatoare. Sutele de studenți ai facultății, reuniți la Casa Tineretului, mulți dintre ei veniți din alte județe, au primit felicitările rectorului UPT, Viorel Șerban, pentru alegerea făcută. Studenții au aflat despre facilitățile de care vor beneficia în perioada de studii, atât în ceea ce privește componenta didactică, baza materială de invidiat, cât și componenta culturală sau cea sportivă. Alături de studenţii de la Automatică s-a aflat şi primarul Timișoarei, Nicolae Robu, care este cadru didactic al facultății.

Festivitățile de deschidere a anului academic au continuat și la celelalte facultăți. Membrii conducerii universității, invitații speciali, printre care ÎPS Ioan Selejan, mitropolitul Banatului, Ralf Krautkramer, consul general al Germaniei la Timișoara, Cosmin Brânzan, consulul onorific al Franței la Timișoara, directori ai unor mari companii din Timișoara cu care UPT are încheiate acorduri de colaborare, toţi au adresat felicitări studenților pentru alegerea făcută, îndemnându-i să depună toate eforturile pentru dezvoltarea lor profesională, pentru că economia are nevoie de specialiști bine pregătiți, dar să nu uite nici distracția specifică vârstei și studenției.

Reprezentanții firmelor prezente la festivități au oferit premii celor mai buni studenți din anul precedent și au prezentat beneficiile pe care le vor avea studenții în ceea ce privește practica pe perioada studiilor sau angajarea, după absolvire. Aceștia au subliniat că, după finalizarea studiilor, e nevoie de prezenţa lor aici, nu peste hotare, căci în ţară pot găsi nenumărate oportunități de dezvoltare profesională și personală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.