Suspendarea circulaţiei pe A1, între Şoimuş şi Simeria, se amână o lună....

Suspendarea circulaţiei pe A1, între Şoimuş şi Simeria, se amână o lună. Care este motivul

0
DISTRIBUIȚI

Tronsonul de autostradă dintre Şoimuş şi Simeria rămâne deocamdată deschis traficului, după ce săptămâna trecută a fost anunţată închiderea acestuia. Motivul: măsura ar fi inutilă.

Decizia a fost luată de reprezentanţii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere şi de cei ai antreprenorului de pe lotul 4 din autostrada Lugoj – Deva, cel care a şi cerut închiderea traficului pe porţiunea amintită. Potrivit noului anunţ, amânarea suspendării traficului se va face pentru aproximativ o lună.

Constructorul lotului 4 din autostrada Lugoj – Deva a cerut încă de la începutul lunii octombrie aprobări de la Primăria Deva pentru devierea traficului de pe autostrada A1 pe vechiul drum naţional, ca urmare a necesităţii închiderii porţiunii respective de şosea, în vederea realizării conexiunii celor două autostrăzi.


Ca urmare a lipsei tuturor avizelor necesare, închiderea a fost amânată, dar sâmbătă a fost în sfârşit anunţată suspendarea traficului. La doar trei zile de la acest anunţ, reprezentanţii CNAIR informează că măsura este momentan suspendată, până în 8 octombrie, fiind, de fapt, inutilă.

„Având în vedere faptul că nu au fost finalizate toate procedurile necesare realizării racordului între Șoimuș și Simeria și pentru a nu ține închis inutil un sector de autostradă, conducerea CNAIR a convenit cu Antreprenorul ca instituirea măsurii de închidere efectivă a circulației să  fie luată în momentul în care vor începe lucrările de realizare a conexiunii între sectorul de autostradă Deva – Orăștie (aflat sub trafic) cu lotul 4 al autostrăzii Lugoj – Deva (în execuție). În urma discuțiilor dintre cele două părți, constructorul a confirmat că poate desfășura sub trafic anumite lucrări premergătoare și că nu este necesar să se închidă circulația prematur, deși exista o aprobare în acest sens cu data de 10.09.2018. Având în vedere situația, s-a luat decizia ca măsura închiderii efective a circulației să fie amânată până pe data de 8 octombrie, moment în care vor începe lucrările propriu-zise pentru racordarea celor două sectoare de drum”, au anunţat cei de la CNAIR.

Antreprenorul a dat asigurari că va lua toate măsurile pentru a eficientiza intervenția necesară realizării racordului și estimează că va finaliza lucrările în 15 noiembrie 2018. Circulația rutieră urmează să fie închisă pe o lungime de aproximativ 13 kilometri, pe tronsonul cuprins între nodul rutier Șoimuș și nodul rutier Simeria, traficul urmând să se desfășoare deviat pe DN 7, pe segmentul Simeria-Deva.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.