Sute de locuri neocupate la facultăţile Politehnicii din Timişoara îşi aşteaptă studenţii....

Sute de locuri neocupate la facultăţile Politehnicii din Timişoara îşi aşteaptă studenţii. Care sunt opţiunile

0
DISTRIBUIȚI

Şase sute de locuri, dintre care mai mult de jumătate bugetate, sunt oferite de Universitatea Politehnica Timişoara în cea de a doua sesiune de admitere, care va avea loc în luna septembrie. Tinerii care vor să se specializeze în domeniul tehnic pot concura pe 341 de locuri bugetate şi 258 de locuri cu taxă.

Înscrierile se fac în perioada 10 – 15 septembrie 2018, iar concursul de admitere, de dosare sau cu probe de verificare, după caz, va avea loc în 17 septembrie. Afișarea rezultatelor e prevăzută în 18 septembrie, iar între 18 – 21 septembrie vor avea loc mai multe runde de confirmări succesive.

Astfel, la Facultatea de Automatică și Calculatoare sunt oferite 14 locuri, dintre care 4 bugetate, doar la domeniul Informatică, în timp ce Facultatea de Construcții are disponibile nu mai puţin de 90 de locuri, dintre care 50 bugetate, la domeniile Inginerie geodezică, Ingineria instalațiilor, dar și la Inginerie civilă.


Facultatea de Electronică și Telecomunicații are 38 de locuri bugetate și 25 cu taxă, la domeniiile Inginerie electronică, telecomunicații și tehnologii informaționale în limba română, engleză și învățământ la distanță, iar la Facultatea de Electrotehnică și Electroenergetică sunt disponibile, la cele două domenii, 50 de locuri bugetate și 20 cu taxă.

Facultatea de Mecanică oferă cele mai multe locuri: 102 bugetate și 56 cu taxă, cele mai multe fiind în domeniul Inginerie mecanică. Facultatea de Management în Producție și Transporturi, cu domeniile Inginerie și management și Științe administrative, scoate la concurs 22 de locuri bugetate și 10 cu taxă. La Facultatea de Arhitectură și Urbanism sunt disponibile 3 locuri bugetate și 4 cu taxă.

Absolvenții de liceu care optează pentru una dintre facultățile UPT pot beneficia la acces la burse de performanță, de merit sau sociale (între 580 – 1.000 de lei), burse de sprijin pentru studenții cu venituri modeste, burse oferite de universitate și burse oferite de companii, cazare în căminele proprii pentru toți studenții, masa subvenționată, acces la burse pentru stagii în străinătate, acces gratuit la bibliotecă și la bazele de date ale întregului centru universitar, acces gratuit la baza sportivă studențească.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.