Sute de morţi în Indonezia, după cutremur şi tsumani. Supravieţuitorii, căutaţi de...

Sute de morţi în Indonezia, după cutremur şi tsumani. Supravieţuitorii, căutaţi de salvatori prin moloz FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


p>

Bilanţ tragic în Indonezia. Peste 400 de oameni şi-au pierdut viaţa şi alţi 500 sunt răniţi, după ce un cutremur major şi un tsunami au lovit insula Sulawesi, potrivit presei internaţionale.

BBC informează că salvatorii sapă cu mâna prin moloz pentru a găsi supravieţuitori în oraşul Palu din Indonezia. Ultimele raportări arată că cel puţin 408 persoane au fost ucise, după cutremurul de vineri şi replicile puternice care au continuat să lovească insula, dar există temeri că numărul morţilor ar putea creşte semnificativ. Eforturile de căutare sunt împiedicate de drumurile blocate și de un pod care s-a prăbuşit. Răniții sunt tratați în corturi din cauza deteriorării spitalelor.

Vineri, în insula Sulawesi din Indonezia a avut loc un cutremur de magnitudine de 7,5 metri, la o adâncime de 10 km, declanșând un tsunami. Mulți oameni s-au aflat pe plaja din Palu, pregătindu-se pentru un festival, și au fost surprinși de valurile care au ajuns până la 3 metri înălțime. Crucea Roșie estimează că peste 1,6 milioane de persoane au fost afectate de cutremur și de tsunami.

UPDATE Bilanţul tragediei din Indonezia a ajuns la peste 800 de morţi şi alţi peste 500 de răniţi.

Foto: Agerpres

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.