Teatru pe pâine la Timişoara, în cadrul Festivalului „Copil în Europa”. Descoperă...

Teatru pe pâine la Timişoara, în cadrul Festivalului „Copil în Europa”. Descoperă creaţiile dramatice din acest an

0
DISTRIBUIȚI

Două spectacole invitate cu intrare liberă, un musical realizat pe durata festivalului, un scurtmetraj făcut în cadrul workshop-ului de film, 12 trupe în concurs şi numeroşi traineri. Este oferta ediţiei a XI-a a Festivalului Naţional de Teatru pentru tineri şi copii „Copil în Europa”. Evenimentul îşi deschide porţile la Casa Tineretului din Timişoara, dar şi în alte locaţii, în 7 septembrie şi durează zece zile.

Organizatorii anunţă că ediţia din acest an a festivalului reunește nume sonore la nivel național și internațional. Sunt invitaţi să joace spectacole sau să țină workshop-uri pentru participanți: Paul Cimpoieru, Alex Ștefănescu, Mădălina Ghițescu Petre, Julieta Georoiu, Rasmina Călbăjos, Alin Costea, Claudiu Pușcău, Irksousi Mohamed și alții.

Sunt mai multe spectacole invitate în festival. Astfel, „9 piese de teatru remixate” va avea loc în 8 septembrie, de la ora 19:00, în Sala mare a Casei Tineretului (FITT) şi este „un spectacol în care nouă piese de teatru faimoase sunt repovestite, cântate și parodiate pe muzică de actorul Alex Ștefănescu, în duet cu chitara lui. Intră în lumea marilor creații dramatice cum ar fi «Romeo și Julieta», «Hamlet», «O scrisoare pierdută» și altele, într-un fel neașteptat și original. Cine le-a citit, le redescoperă într-o lumină surprinzatoare, iar cine nu, cu siguranță va prinde pofta de a merge la bibliotecă sau măcar să caute filmul pe IMDB. E ca un ghid teatral atât pentru inițiați, cât și pentru profani, pe o paletă muzicală largă, colorat de râsete și energie bună de luat la pachet, un spectacol realizat sub egida Unteatru București”, transmite Asociaţia Culturală „Pentagon”, printr-un comunicat de presă.

În 16 septembrie, la ora 19:30, pe scena Casei Tineretului va avea loc „Homo Americanus”, o co-producție Compania Two of Us şi Teatrul LUNI de la Green Hours București. Spectacolul este de şi cu Paul Cimpoieru, făcut la New York în timpul unei burse, „un perform(D)ance – un fel de poetry in motion – ce vorbește despre om și visele lui”.

Producţia ”Mergi pe drumul tău!”, un musical scris de Laura Tibuleac, muzica – Daniel Radu şi Cristian Mihai – „va reuni tineri participanți la festival, actori minunați care vor parcurge un laborator de creație intens, a cărui finalitate va fi premiera din data de 15 septembrie 2018, ora 19:00, tot pe scena Casei tineretului (FITT)”.

”UNWILLING”, scurtmetrajul realizat în cadrul festivalului va avea premiera în 16 septembrie, de la 17:30, la FITT.


„Din distribuția filmului fac parte șapte actori și tineri viitori actori, care, îndrumați atent de regizorul și producătorul filmului, atrag atenția asupra faptului că e mult mai bine să nu punem etichete sau să judecăm oamenii după aparanțe. Doar ei, oamenii, știu, care este povestea din spatele faptelor lor, iar regia și scenariul vor fi semnate de Claudiu Pușcău, după o idee de Mircea Ionuț Pandele”, transmit organizatorii.

14 şi 15 septembrie vor fi zile de concurs în festival, 12 trupe din toată țara au fost selectate și 20 de elevi la monolog. Juriul festivalului va fi format din actorii Constantin Rădoacă, Alina Ilea, Ana Maria Pandele Andone, Jasmina Mitrici și Iuliana Țoancă Crăescu. De asemenea, vor fi şi o serie de workshop-uri pentru elevii-actori, axate pe importanţa îmbunătățirii calitații vocii și expresiei corporale. În cadrul sesiunii de discuţii de pe parcursul festivalului, tinerii vor putea comunica cu actorii Claudia Ieremia și Ion Rizea.

Evenimentul este organizat de Asociația Culturală „Pentagon”, cofinanțat de CJT, parteneri – Fundația Județeană pentru Tineret, Teatrul Național ”Mihai Eminescu” Timișoara, Primăria Timișoara și alții. Toate informaţiile despre program pot fi găsite pe site şi pe Facebook. Intrarea este liberă pentru toate spectacolele şi activităţile festivalului, în baza rezervării online care se poate face AICI.

Foto: Asociaţia Culturală „Pentagon”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.