Timişenii, mari consumatori de medicamente. Datele oficiale ale CJAS Timiş din prima...

Timişenii, mari consumatori de medicamente. Datele oficiale ale CJAS Timiş din prima jumătate a anului

0
DISTRIBUIȚI

 

Timişenii s-au îmbolnăvit mai des anul acesta, decât în 2017, dacă ne raportăm la numărul de tablete consumate. Potrivit datelor Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, în primele şase luni ale anului s-au folosit medicamente compensate sau gratuite cu peste 13 milioane de lei mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

În total, pacienţii din Timiş au primit tratamente medicamentoase de 87, 2 milioane de lei, în prima parte a anului.


Cel mai mare consum de pastile a fost raportat în luna mai – 15,9 milioane de lei, iar cel mai puţin s-a cheltuit într-o lună de iarnă, ianuarie, 10,8 milioane de lei, conform datelor CJAS Timiş. Spre comparaţie, în perioada ianuarie – iunie 2017 s-au cheltuit pe reţete compensate şi gratuite 74,3 milioane de lei.

„Precizăm faptul că, în cazul în care o persoană asigurată se adresează unei farmacii în vederea solicitării unui anumit tip de medicament gratuit sau compensat, iar aceasta nu dispune de medicamentul respectiv, farmacia are obligaţia, la cererea scrisă  a asiguratului, să se aprovizioneze cu produsul solicitat, în termen de maximum 24 ore pentru bolile acute şi subacute şi 48 de ore pentru bolile cronice”, a precizat Victor Dumitraşcu, preşedinte-director general CJAS Timis.

În acest moment, 140 de farmacii sunt în contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Timiş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.