Timișoara Saracens are șansa unui start pozitiv în SuperLigă. Un nou jucător...

Timișoara Saracens are șansa unui start pozitiv în SuperLigă. Un nou jucător din emisfera sudică va debuta împotriva Gloriei Buzău

0
DISTRIBUIȚI

Deși au trecut prin momente mai puțin plăcute vara aceasta jucătorii campioanei se mobilizează pentru noul sezon al SuperLigii. Timișoara Saracens o va înfrunta pe nou promovata Gloria Buzău cu o echipă aproape completă. Mai mult, Sosene Anesi îl va debuta pe cel mai nou component al ”leilor”, sud-africanul Henri Boshoff.

Gloria Buzău a fost deja învinsă la scor în acest sezon de către Saracens TM (scor 52-19), dar în sferturile Cupei Regelui, competiție încheiată modest de către bănățeni. ”Știm că nu e o echipă puternică, dar e bine pentru ca noi să continuăm după Cupa Regelui și să avem o evoluție bună pentru a pregăti meciurile importante și Cupa Challenge. Doar Lazăr e acccidentat, nu e ceva grav, în două săptămâni va fi valabil”, a declarat Sosene Anesi, ”principalul” ”sarazinilor”.


Acesta a comentat și revenirea subită a jucătorilor cu ”probleme personale”: ”Probabil pentru că e campionatul și vine Cupa Challenge toată lumea vrea să impresioneze. A fost o experiență de învățare, jucătorii tineri au meciuri în picioare și pot să-i folosesc în meciurile importante acum. Ceea ce e foarte bine pentru stafful tehnic”.

Telekom va transmite două meciuri pe etapă în noul campionat. În această etapă însă vor fi văzute sigur doar două meciuri din București. E posibil ca partida ”sarazinilor” să fie totuși transmisă pe Rugby TV, pe internet. Jocul de sâmbătă, de la ora 11.00, se joacă în Ronaț, acolo unde va fi cartierul general pentru competiția internă, tribuna arenei arăta însă jalnic ultima dată. Cu scaune demontate și vegetație în expansiune. ”Dacă vorbim de teren e verde și e bun. De partea cealaltă, din păcate, se prezintă în aceeași stare, sperăm ca în viitorul apropiat să se rezolve… Până la ora meciului se va curăța tribuna. Mai trebuie finalizate o parte din lucrări, trebuie pusă la punct toată treaba cu tribuna, încă două vestiare care trebuie finalizate. Atâta știm și noi deocamdată. Vestiarele vechi sunt renovate. În campionat vom juca pe Gheorghe Rășcanu, în Challenge Cup pe Dan Păltinișanu”, a spus Atilla Brozovsky, managerul grupării.

Timișoara Saracens va avea încă un nume nou în weekend. După englezul Tom Whitehurst, care debutase deja, cu Buzăul va fi folosit câteva minute în premieră și pilierul sud-african Henri Boshoff. Acesta are 26 de ani și a evoluat la Falcons, Boland Cavaliers și Golden Lions XV. El se afla de zile bune în oraș, dar nu avea încă rezolvate toate actele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.