Timișoara Saracens dispută sâmbătă primul derby al sezonului cu Baia Mare. Suporterii...

Timișoara Saracens dispută sâmbătă primul derby al sezonului cu Baia Mare. Suporterii îi bat obrazul lui Nicolae Robu pentru condițiile în care joacă favoriții

0
DISTRIBUIȚI

Timișoara Saracens are peste două zile un nou meci ]n campionat pe teren propriu. De această dată campioana își revede rivala la titlu din ultimul deceniu, Știința Baia Mare, tot pe arena ”Gheorghe Rășcanu”, una neglijată însă de autorități.

”Sarazinii” s-au impus fără probleme cu nou promovata din Buzău, dar acum au parte e un test mai important. ”Multă lume zice că reedităm finale, e intr-adevăr un derby, un nou meci, doar atât din punctul nostru de vedere, clar ne dorim victoria și vrem minimum patru puncte ca să putem spune că am pornit cu dreptul in noul sezon al Superligii”, a declarat Attila Brosovszky, managerul timișorenilor.

”Așteptăm cu nerăbdare următorul meci, e o oportunitate impotriva unei echipe mai bune săptămâna aceasta. Am jucat un rugby bun in special primele 30 de minute cu Buzăul, acum trebuie să o facem 80. A fost mereu o echipă cu ofensivă bună, vreau să dau noi oportunități pentru a arăta ca merită in primii 15, primii 23, trebuie să găsim echilibrul cu acest lot de 35 câți sunt in total ca să fie pregătiți pentru fiecare joc”, a spus și Sosene Anesi, ”principalul” bănățenilor.

”Continuăm să ne pregătim de acest meci derby, special, vrem să câștigăm, continuăm să pregătim Superliga, să ne imbunătățim nivelul pentru competiția europeană”, a completat ”secundul” Ulises Gamboa.

Bănățenii nu vor miza în continuare pe Dorin Lazăr, care va mai sta pe tușă o săptămâna din cauza problemelor medicale.

S-a primit un salariu, a mai plecat un jucător

Echipa de rugby, precum celelalte echipe sportive din cadrul SCM au avut din nou de așteptat după banii promiși.


Aceștia au venit cu o mică întârziere, dar s-a păstrat, cel puțin la rugby ”ecartul” de două luni de neplată moștenit de anul trecut. ”Sperăm să primim cât mai curând să ajungem la zi. Din ce știu aceeași e situația la toate cluburile din SCM”, a precizat Brosovszky. Timișorenii s-au despărțit și de australianul John Leiataua, care ”a avut probleme personale. Ne-a anunțat că se retrage din activitatea sportivă”.

Stadion dezmbembrat

Cam acesta e aspectul arenei din Ronaț, pe care evoluează multipla campioanei la rugby. Deși există promisuni (deșarte) legate de un stadion nou, e posibil ca cel promis, din Ciarda Roșie, să fie gata când sportul timișorean va fi cu adevărat la pământ.

”Nu știu când se va schimba ceva, nu e în proprietatea clubului, așteptăm și noi. E vorba și de tribună și de un vestiar de renovat. Ca acei suporteri minunați să stea in tribună pe niște scaune, nu pe niște dărâmături”, a adăugat managerul sportiv al ”sarazinilor”.

Cei mai nemulțumiți de starea arenei sunt fanii, pentru că ei trebuie să ia loc pe niște scânduri vechi sau câteva scaune rupte, rămase după ceea ce părea începutul unei operațiuni de reparații.

”Cam asa arata tribuna stadionului de rugby Gheorghe Rascanu,domnule Primar Nicolae Robu, chiar nu gasiti 100 de kg de vopsea si cateva scanduri ca de scaune nu se pune problema sa stam si noi un pic mai civilizat la meciurile Campionei Romaniei ? DISTRIBUITI VA ROG POATE REUSESTE SI DL PRIMAR SA VADA RUINA TRIBUNEI”, a scris Adrian Serea pe Facebook, unul dintre suporterii vechi ai echipei.

Suporterii se gândesc chiar să treacă ei la repararea unicei tribune din Ronaț în lipsa unei reacții a oficialităților.

Partida Timișoara Saracens – CSM Știința Baia Mare se dispută sâmbătă, de la ora 11.00 (transmis pe rugbytv.ro), în Ronaț, în runda a 2-a a SuperLigii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.