Toamnă politică agitată. Parlamentarii încep a doua sesiune ordinară a anului. Ce...

Toamnă politică agitată. Parlamentarii încep a doua sesiune ordinară a anului. Ce urmează să se întâmple

0
DISTRIBUIȚI

Deputaţii şi senatorii au fost convocaţi, astăzi, în noua sesiune parlamentară, iar toamna se anunţă a fi una deloc liniştită din punct de vedere politic. În timp ce Puterea are în plan mai multe priorităţi legislative, Opoziţia vrea să răstoarne Guvernul cu încă o moţiune de cenzură. În Parlament vor fi audieri, după protestul din 10 august, iar românii vor fi chemaţi la referendum, în octombrie.

Printre priorităţile parlamentarilor se numără noua lege a pensiilor, care este în dezbatere publică la Ministerul Muncii, reexaminarea legii off-shore şi definitivarea modificărilor la codurile penale, potrivit Agerpres. Este vorba despre Legea 317/2004 privind CSM şi Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, dar şi modificările produse Codului penal şi Codului de procedură penală.

Preşedintele Comisiei comune pentru control SRI, Claudiu Manda, declara, săptămâna trecută, că George Maior va fi audiat în 4 septembrie, în contextul declaraţiilor ambasadorului României în SUA despre scrisoarea trimisă de Rudolph Giuliani.


Maior a spus că documentul este expresia unui lobby iniţiat de forţe interesate să apere persoane cu probleme cu legea.

PSD vrea referendum pentru familie în 7 octombrie. Iniţiativa cetăţenească a fost votată deja de Camera Deputaţilor şi se află în dezbaterea Senatului.

Cum atacă Opoziţia

Liberalii şi cei de la PMP au depus deja cerere pentru înfiinţarea unei comisii parlamentare care să ancheteze gestionarea pestei porcine. În plus, PNL a cerut prezenţa Vioricări Dăncilă, în 10 septembrie, la „Ora Guvernului”, pe aceeaşi temă. De asemenea, Comisia de Apărare din Senat vrea să o audieze în 4 septembrie pe Speranţa Cliseru, prefectul Capitalei, pentru protestul din 10 august.

Liberalii îşi propun ca în această sesiune parlamentară să fie dezbătut votul electronic şi alegerea primarilor în două tururi de scrutin. Ei vor să depună o moţiune de cenzură pentru răsturnarea Guvernului Dăncilă, iar USR vrea moţiunea simplă împotriva ministrului Justiţiei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.