Tot mai scumpe. Cu cât au crescut, în august, preţurile apartamentelor din...

Tot mai scumpe. Cu cât au crescut, în august, preţurile apartamentelor din Timişoara

0
DISTRIBUIȚI

Preţurile apartamentelor scoase la vânzare în Timişoara au crescut în luna august, potrivit statisticilor. Plusul este de 0,3% la media sumelor solicitate de proprietari pentru locuinţele pe care vor să le înstrăineze. Asta în timp ce, la Bucureşti casele s-au vândut cu preţuri mai mici.

Apartamentele disponibile spre vânzare la nivel național, atât noi, cât și vechi, s-au ieftinit, potrivit datelor Imobiliare.ro, cu 1,2% luna trecută, de la 1.212 euro pe metru pătrat util, la finele lui iulie, până la 1.197 de euro pe metru pătrat util.

Tendința de scădere nu a fost resimțită în toate marile orașe ale țării.


Dintre centrele regionale monitorizate constant de portalul imobiliar, doar două au înregistrat scăderi de prețuri în perioada analizată, cea mai notabilă în Capitală. În celelalte au avut loc creșteri ale preţurilor.

În Timişoara a avut loc o ușoară creștere a prețului mediu solicitat de vânzători, respectiv un plus de 0,3%, de la 1.200 la 1.204 euro pe metru pătrat util. Tendința ascendentă a fost susținută, însă, doar de unitățile locative din cadrul noilor ansambluri rezidențiale, care au consemnat un avans de 1,9%, de la 1.184 la 1.206 euro pe metru pătrat util. Apartamentele vechi, pe de altă parte, s-au depreciat ușor, cu 0,2%, de la 1.206 la 1.203 euro pe metru pătrat util.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.