Treceri la nivel cu calea ferată periculoase, în Timiș. Ce spun reprezentanții...

Treceri la nivel cu calea ferată periculoase, în Timiș. Ce spun reprezentanții Poliției

0
DISTRIBUIȚI

Eva Andreaș, prefectul de Timiș, le-a solicitat, ieri, reprezentanților Inspectoratului Județean de Poliție Timiș, în ședința colegiului prefectural, informații cu privire la modul în care sunt semnalizate trecerile la nivel cu calea ferată. Doi bărbați și-au pierdut viața, în ultima săptămână, în județul Timiș, după ce mașinile în care se aflau au fost lovite de tren.


Primul dintre accidentele feroviare a avut loc în orașul Gătaia, duminică, iar cel de-al doilea miercuri, între localitățile Teremia Mare și Comloșu Mare.

Dan Stoicănescu, inspector șef adjunct în cadrul IPJ Timiș, a precizat că la nivelul județului sunt 290 de treceri la nivel cu calea ferată, dintre care 34 pe drumuri naționale, 61 pe drumuri județene, 45 pe drumuri comunale și 150 pe drumuri locale sau agricole.

“Din trecerile la nivel cu calea ferată de pe drumurile naționale, doar nouă nu au semnalizare sonoră, 15 au bariere. Este importantă automatizarea și în cazul trecerilor la nivel cu calea ferată dintre Timișoara și Sânnicolau Mare. Au fost discuții anterioare legate de automatizare, însă cei de la CFR infrastructură au precizat că sumele necesare sunt consistente. Există o prevedere legală nouă, care obligă CFR Infrastructură să automatizeze trecerile de cale ferată de pe drumurile europene și județene”, a declarat Dan Stoicănescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.