Trei avioane cu destinaţia Belgrad au ajuns pe Aeroportul Internaţional Timişoara

Trei avioane cu destinaţia Belgrad au ajuns pe Aeroportul Internaţional Timişoara

0
DISTRIBUIȚI

Trei curse aeriene care veneau dinspre Tirana, Atena şi Abu Dhabi cu destinaţia Belgrad au aterizat în această dimineaţă la Timişoara. Pista aeroportului din capitala Serbiei a fost închisă din cauza unor probleme tehnice apărute la un avion.

Aerodromul Traian Vuia este aeroport de rezervă pentru cel belgrădean, aşa că cele trei curse au fost îndrumate aici. „Este vorba de trei avioane cu destinația Belgrad, care veneau din Tirana, Atena și Abu Dhabi. Aeroportul din Belgrad este închis până la ora 10, motiv pentru care aceste avioane au fost redirecționate spre Timișoara. Redirecționarea avioanelor este o procedură normală, pentru că aeroportul din Timișoara este rezervă pentru cel din Belgrad. Sunt aproximativ 450 de pasageri în cele trei avioane, care au fost debarcați și așteaptă ca aeronavele să poată decola”, conform informaţiilor furnizate de Nicoleta Trifan, purtătorul de cuvânt al Aeroportului Internaţional Timişoara.

Pista aeroportului Nikola Tesla a fost închisă după ce un avion aparţinând companiei egiptene Air Cairo, care a aterizat la ora 4:11, a avut probleme tehnice şi a rămas blocat pe pista de aterizare. Avionul nu avea pasageri la bord, iar din primele informaţii una dintre anvelopele trenului de aterizare a explodat la contactul cu pista. Au fost afectate 21 de zboruri, trei dintre acestea ajungând la Timişoara.


Cursele respective erau operate de Air Serbia şi Emirates.

UPDATE 1. Pasagerii vor ajunge la destinaţie cu autocare sau maşini particulare

Pasagerii celor trei curse aeriene spre Belgrad redirecţionate pe Aeroportul Internaţional „Traian Vuia” din Timişoara vor pleca spre destinaţie cu autocare sau maşini particulare, deoarece defecţiunea tehnică de pe aeroportul din capitala Serbiei nu a fost rezolvată până la ora 10:00, aşa cum se estimase iniţial.

Purtătorul de cuvânt al Aeroportului Internaţional „Traian Vuia” din Timişoara, Nicoleta Trifan, a declarat pentru News.ro că cele trei curse aeriene direcţionate la Timişoara nu s-au întors în capitala Serbiei deoarece defecţiunea de pe Aeroportul din Belgrad nu a fost rezolvată, astfel că reprezentanţii companiilor aeriene au anunţat că vor transporta pasagerii cu autocare.

„Iniţial, s-a anunţat ora 10:00 pentru rezolvarea problemei tehnice de pe Aeroportul Belgrad, însă s-a amânat până aproximativ la ora 12:00. Din această cauză, companiile aeriene au decis să transporte pasagerii cu autocare, spre destinaţie”, a declarat Nicoleta Trifan.

UPDATE 2. La orele prânzului, pasagerii celor trei zboruri aeriene care nu au putut ateriza la Belgrad au plecat de la Timişoara spre capitala Serbiei. Cei ai curselor operate de Air Serbia, dinspre Tirana şi Atena, au fost îmbarcaţi în avioane şi vor ajunge pe calea aerului la destinaţie, pista de la Aeroportul „Nikola Tesla” fiind redeschisă. Pasagerii cursei de Abu Dhabi au fost urcaţi în autocare şi au continuat drumul pe cale rutieră.

Foto: Liviu Gordea

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.