Turneul de toamnă al formației Farfarello a debutat cu concerte memorabile în...

Turneul de toamnă al formației Farfarello a debutat cu concerte memorabile în zona noastră FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1894242541">
Formația Farfarello a susținut un concert memorabil la Porto Arte

Cea de-a doua parte a turneului 2018 realizat de Farfarello sub genericul «Zeit Zone» («Fus orar») a debutat la sfârșitul săptămânii trecute, cu un concert susținut vineri seara pe terasa Flex din Arad. Mani Neumann și gașca lui au poposit mai apoi, sâmbătă seara, pe terasa de la Porto Arte din Timișoara, unde cei patru muzicieni care alcătuiesc Farfarello au susținut un recital de ținut minte, prestația lor fiind una care a fost aplaudată la scenă deschisă de spectatorii prezenți.

Recitalurile susținute de formaţia înfiinţată de cel care a fost poreclit „neamţul cu suflet de român“ (Mani Neumann) au parte de momente speciale, în cadrul cărora publicul este alintat cu melodii incluse pe discul „ZeitZone”, dar şi compoziții apărute pe albumele mai vechi ale formației. Duminică seara, turneul Farfarello a continuat cu o cântare de poveste într-un loc cu o frumusețe aparte. Concertul care a avut loc la Pensiunea Altringen s-a desfășurat în natură, iar membrii trupei au anunțat că mai rămân în zonă pentru câteva zile pentru „munci creative“.

Trupa germană Farfarello este cunoscută în România în special prin fondatorul ei, violonistul Mani Neumann, care a colaborat îndeaproape cu celebra formaţie Phoenix timp de mulţi ani. Stilul muzical abordat este atât de unic încât orice descriere convenţională devine imposibilă. Prin muzica lor, Farfarello creează un sunet arhaic, brut, eliberat de clişee, fiind o combinaţie de folclor est – european şi influenţe contemporane: muzică tradiţională, jazz, rock şi muzică clasică. Din 1982 şi până acum, trupa Farfarello a scos 18 albume, patru dvd-uri şi a participat la peste 3.500 de concerte în toată lumea. Mani Neumann este considerat un maestru al viorii şi blockflöte-ului. Modul său de a interpreta – melancolic, sălbatic ori excitant – este întotdeauna autentic, nonconformist şi imposibil de copiat. A fost onorat cu premiul MTV – Lifetime Award şi decorat de Preşedintele Romaniei cu ordinul „Meritul cultural în gradul de Cavaler“ pentru merite culturale deosebite aduse Romaniei ca urmare a activităţii sale în trupa Phoenix. Chitaristul trupei, Ulli Brand, este considerat unul dintre cei mai buni din Europa, fiind recunoscut pentru stilul său unic în care interpretează muzica la chitară acustică cu 6 şi 12 corzi. Invitații speciali ai turneului Farfarello sunt alte două nume care nu mai au nevoie de nicio prezentare: Josef Kappl și Ovidiu Lipan Țăndărică. Turneul formației continuă cu concerte ce vor avea loc în Petroșani, Râmnicu Vâlcea, Târgoviște, Brașov, Buzău și București.

Foto: Facebook Farfarello

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.