UDMR suspendă protocolul de colaborare cu PSD-ALDE. Care este motivul

UDMR suspendă protocolul de colaborare cu PSD-ALDE. Care este motivul

0
DISTRIBUIȚI

Kelemen Hunor, preşedintele UDMR, a declarat, astăzi, că UDMR nu va mai colabora în plan legislativ cu PSD şi ALDE până când nu se rezolvă problema predării limbii române în şcolile generale cu predare în limba maternă.

„Nu e vorba de reînnoire a protocolului de colaborare cu coaliţia de guvernare. În momentul când am semnat, am semnat pentru 4 ani şi, dacă nu o întrerupe cineva (colaborarea – n.r.), e în vigoare. Noi în fiecare sesiune facem o analiză. În acest moment, eu am spus că, până când nu se rezolvă problema aceea din ordonanţa simplă din august, acel articol privind predarea limbii şi literaturii române în şcoala generală, clasele primare, nu putem să deschidem niciun alt subiect.


Sper că în această săptămână se va rezolva şi atunci, sigur, putem lua priorităţile legislative şi ale lor şi ale noastre, putem discuta alte amănunte. Până atunci nu există acest subiect. Până când nu se va rezolva acea problemă din ordonanţa simplă din august…”, a afirmat Kelemen Hunor, la Parlament, întrebat dacă protocolul de colaborare parlamentară cu PSD – ALDE este în vigoare sau trebuie reînnoit, potrivit Agerpres.

Kelemen a cerut remanierea ministrului Educaţiei, săptămâna trecută, pentru că UDMR nu a fost consultat despre deciziile luate de coaliţie cu privire la învăţarea limbii române la clasele primare din şcolile cu predare în limba maternă şi recunoaşterea comasării Universităţii “Petru Maior” cu Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş.

UDMR a cerut anularea articolului din ordonanţa simplă adoptată în luna august în ce priveşte studierea limbii române la clasele primare din şcolile cu predare în limba maternă. Potrivit acestuia, „în învățământul primar, la clasele cu predare în limbile minorităților naționale, orele de Limba și literatura română prevăzute în planurile de învățământ sunt predate de profesori cu studii superioare de specialitate.”

Foto: Facebook/Kelemen Hunor

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.