Un lugojean face muzică pentru Papă. Cum a fost întâlnirea cu capul...

Un lugojean face muzică pentru Papă. Cum a fost întâlnirea cu capul Bisericii Romano-Catolice

0
DISTRIBUIȚI

Dirijorul lugojean Helmut Hubov a condus orchestra care a încântat, în Piaţa San Pietro, 35.000 de pelerini, numeroşi clerici de la Vatican, dar şi pe Papa Francisc.

Helmut Hubov este şeful şcolii de muzică din Stockach, Germania şi a condus, în Piaţa San Pietro, orchestra elveţiană care a călătorit la Roma, la invitația Gărzii Elvețiene a Papei, scrie suedkurier.de. Din repetoriu: un tango, dar și muzica lui Carl Jenkins.


Audiența a aplaudat entuziast.

Muzicianul a avut parte şi de o întâlnire specială cu capul Bisericii Catolice, scrie sursa citată. După audiența generală, Papa Francisc i-a salutat pe scurt pe președintele Harmony City din Winterthur, Verena Fehr și Hubov. Muzicianul de origine română a spus că i-a dat Papei un CD cu albumul Stabat Mater, semnat Carl Jenkins. Întrebat cum a fost să-l întâlnească pe Papa Francisc, Hubov a răspuns: „arăta foarte natural și autentic”.

Helmut Hubov s-a născut la Lugoj în 1960 şi tot aici a absolvit Şcoala de Muzică la trompetă, după care a urmat Liceul de Muzică din Arad. A fost instrumentist în Orchestra Filarmonicii din Arad şi a studiat trompeta şi orchestraţie la Akademia din Trossingen, Germania, Conservatoarele din Zürich, Luzern şi Lusanne, Elveţia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.