Un nou caz de infectare cu West Nile, în vestul țării. Măsuri...

Un nou caz de infectare cu West Nile, în vestul țării. Măsuri de protecţie recomandate de Ministerul Sănătăţii

0
DISTRIBUIȚI

Un nou caz de infectare cu virusul West Nile a fost semnalat, în ultimele zile, în judeţul Caraş-Severin. În total, ultima săptămână a adus 19 noi cazuri de meningită/meningo-encefalită cauzată de infectarea cu virusul West Nile: 5 în București, 3 în județul Iași, câte două cazuri în județele Bacău, Bihor și Dolj și câte un caz în județele Prahova, Galați, Vaslui și Suceava.


Din păcate, în această perioadă s-au înregistrat încă 4 decese.

Specialiştii în sănătate publică ai Ministerului Sănătăţii recomandă populatiei să ia în continuare măsurile necesare pentru evitarea infectării cu virusul West Nile. Printre acestea: mjloacele de protecție fizică a populației pentru evitarea expunerii la înțepăturile țânțarilor, protecția mecanică a tegumentelor, folosirea substanțelor repelente şi montarea de plase de protecție la ferestre.

Conform datelor furnizate Ministerului Sănătăţii de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile, până în prezent, în sezonul 2018, au fost înregistrate, în total, 215 cazuri de meningite/meningo-encefalite cauzate de infecția cu virus West Nile, fiind înregistrate 25 decese la pacienți care prezentau co-morbidități.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.