O nouă formațiune pe firmamentul politicii românești. A apărut oficial Partidul Banatul

O nouă formațiune pe firmamentul politicii românești. A apărut oficial Partidul Banatul

0
DISTRIBUIȚI

Partidele regionale sunt rare în România, însă unul nou și-a făcut apariția în vestul țării, obiectivul declarat fiind „redefinirea Banatului”.

„Dragi prieteni, Am plăcerea să vă anunţ că PARTIDUL BANATUL, prescurtare P.B., există oficial şi a fost înregistrat în Registrul Partidelor Politice din România la poziţia 176, în baza Deciziei civile nr. 44/DEC/P pronunţată de Tribunalul Bucureşti – Secţia V-a Civilă în şedinţă publică, definitivă. O să publicăm, în cel mai scurt timp, pe pagina Partidul Banatul o variantă prescurtată a Statutului şi a Programului P.B. precum şi modalitatea şi locaţia unde putem fi contactaţi direct. Vă aşteptăm alături de noi pe toţi cei ce vreţi să vă aduceţi contribuţia la redefinirea Banatului!”, a transmis, pe Facebook, unul dintre inițatorii formațiunii, Valentin Sosdean.

„Banatul ne-a fost dăruit cu tot ce este potrivit pentru a putea trăi în prosperitate din munca eficientă.


Regiunea noastră istorică, stăpână peste intersecţia unor mari drumuri europene şi-a şlefuit blocul fundaţiei prin găzduirea capitalei unui regat cu rol determinant în istoria sud-estului european şi petrecând un secolul şi jumătate sub administraţia militară a imperiului care a pus capăt puterii bizantine. Trei sute de ani s-au măcimat din momentul în care Banatul nostru a devenit subiectul unui experiment care l-a transformat într-o regiune prosperă şi cu rânduieli care pun valoarea socială a omului desupra fixismelor legate de etnie, confesiune ori cultură. Rânduielile bănăţene le-au făcut locuitorii Banatului, de multe ori împotriva cursului impus prin voinţa puterii care a stăpânit aceste locuri, iar acest cod cutumiar al rânduielilor noastre este – în opinia noastră – subiectul care cere păstrarea unităţii culturale a Banatului. Proiectul nostru caută şi adună oameni şi idei, plecând de la faptul că cea mai simplă şi scurtă cale spre prosperitate şi civilizaţie este un drum verificat şi cu marcaje clare; modelul pe care-l promovăm este Modelul Banat cu rânduielile sale , pentru Banatul nostru, pentru România noastră şi pentru Europa noastră”, spunea un mesaj pe pagina partidului, postat la aniversarea a 300 de ani de la eliberarea Banatului de sub stăpânirea otomană și trecerea în fieful Habsburgilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.