Un nou proiect timișorean cu lipici la publicul cunoscător, V.A.G: „Sunetul nostru...

Un nou proiect timișorean cu lipici la publicul cunoscător, V.A.G: „Sunetul nostru s-a adunat cumva din sculele pe care am pus mâna“ FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-2136044810">

Patru băieți înconjurați de un morman de scule muzicale. Sintetizatoare, drum – machine-uri, trompetă, chitară, o orgă Rhodes și câte și mai câte. Miercuri seara, în mijlocul clubului Capcana, a avut loc un happening cât se poate de captivant, pus la cale de creatorii compilației Made in TM, care i-a avut în prim plan pe membrii proiectului V.A.G. Preț de aproape trei ceasuri, sound-urile electronice au răsunat non – stop din boxele aflate la fața locului, ambientul sonor fiind „meșterit“ cât se poate de corect de către Vlad Trif, Alin Mărgărit, George Palade și Doctorul Sinteză aka Uțu Pascu. Joaca muzicală cu incursiuni în muzici electronice diverse a fost prilejuită de înregistrarea unei piese care se va regăsi pe compilația din acest an care oglindește pulsul vieții muzicale din orașul nostru sub genericul Made in TM – One Take. Chiar dacă numărul celor prezenți la această seară plină de magie a fost subțirel, evenimentul în sine a provocat un vibe pozitiv, iar după ce cei de la V.A.G. au pus capăt performance-ului ce a inclus momente palpitante, aplauzele sincere de la fața locului au demonstrat că „joaca“ a fost una „cu lipici“ la public.

Este cât se poate de greu să aplici o „etichetă“ atunci când vine vorba de V.A.G. La o ascultare simplă ai fi tentat să afirmi că ceea ce fac băieții aceștia se încadrează în muzică electronică. La o privire şi mai atentă toată chestia asta ar putea intra lejer şi în cutiuţa numită „ambiental“. Iar dacă asculţi suficient de mult încât să „prinzi“ toate subtilităţile mai mai că îţi vine să consideri că muzica timișorenilor are un feeling de techno. Amestecat cu house. Cu arome de Kraftwerk, Giorgio Moroder sau Den Haag. Adevărul e undeva la mijloc, căci V.A.G. e câte puţin din fiecare. Nici nu e de mirare, căci băieții experimentează stiluri diverse peste care adaugă un „topping“ de originalitate și improvizație.

„Povestea V.A.G. a inceput atunci când prietena noastră Alina Cioară a avut un vernisaj la Galeria Jecza și m-a rugat să vin cu un fundal muzical. Ea și-ar fi dorit ca la acest eveniment să cânte B.A.U. și i-am răspuns că o să încerc să adun câțiva oameni. Mai apoi am susținut un performance la Galeria Helios la expoziția Botic. Au urmat cântări la Manufactura și pe scena mare a festivalului Revolution de la Muzeul Satului Bănățean. Repetițiile noastre au fost ca niște party-uri unde nu se punea muzica de pe Youtube. La noi totul este improvizat. Pentru înregistrarea de astăzi am pregătit niște scheme controlabile. Avem câteva chestii pe care le putem recunoaște. Sunetul nostru s-a adunat cumva din sculele pe care am pus mâna.Ne place foarte mult să cântam live și ne simțim bine. Unii numesc muzica noastră tech, alții nu jazz…Este cam ce putem face cu sculele care le-am adunat“, ne-a declarat Vlad Trif, unul din membrii proiectului V.A.G.

Primele trei piese pentru compilația Made in TM 2018/ MiTM004 au fost înregistrate pe parcursul acestei săptămâni de către Persona, Sweet November și VAG, urmând ca în zilele următoare să se desfășoare alte „happening“-uri de înregistrări cu public alături de Pământ, Murnau și The Skywalkers. Albumul care oglindește scena muzicală timișoreană din acest an va fi lansat în prima săptămână a lunii decembrie și va apărea pe vinil (45 de rotații) și sub formă digitală.

Foto: Photovidiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.