USR Timiș trimite către Parlament aproape 33.000 de semnături pentru inițiativa #fărăpenali....

USR Timiș trimite către Parlament aproape 33.000 de semnături pentru inițiativa #fărăpenali. Unii primari, acuzați de abuzuri

0
DISTRIBUIȚI

fara penali

Reprezentanții USR anunță că inițiativa #fărăpenali are semnăturile necesare validate în județul Timiș. În total, 32.969 semnături validate de primăriile din județ va trimite USR Timiș către Parlament în sprijinul inițiativei.

“Avem așadar 89,95% dintre semnături certificate de autoritățile statului. Mai sunt de recuperat 2.705 semnături din județ. Unele primării au întârziat procesul de validare peste limita legală de 15 zile, iar în câteva cazuri vom merge zilele acestea pentru a le ridica”, a informat USR Timiș.

Potrivit reprezentanților filialei județene a USR, un număr „nefiresc” de mare de semnături a fost anulat în mai multe localități din județul Timiș, primarii fiind acuzați că au făcut „abuzuri”.

Este vorba de Lugoj (primar Francisc Boldea, PSD) – 50% dintre semnături anulate fără explicație; Sânnicolau (primar Dănuț Groza, PNL) – 55% dintre semnături anulate cu explicații; Ghiroda (primar Ionuț Stănușoiu, PNL) – 40% dintre semnături anulate cu explicații; Sînmihaiu Român (primar Mărcuți Viorel, PSD) – 33% dintre semnături anulate cu explicații, Șag (primar Flavius Roșu, PSD)- 33% dintre semnături anulate; Comloșu Mare (primar Ovidiu Ștefănescu, PSD) – toate cele 39 semnaturi anulate, pe motiv că a fost depus un dosar cu tot UAT-ul, și nu trei dosare cu fiecare sat în parte.

„#FărăPenali afectează foarte direct și explicit interesele unui număr consistent de politicieni aflați astăzi la butoane, atât în administrația publică centrală, cât și în primăriile și consiliile județene și locale.


Nu ne-au dat prea multă importanță la început pentru că niciunul dintre ei nu a crezut că inițiativa va strânge semnăturile. Le-am strâns, le-am validat și vineri vom merge la Parlament să le depunem”, a declarat Dan Reșitnec, vicepreședinte USR Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.