Victor Socaciu: „Nu este un lucru bun faptul că se organizează concerte...

Victor Socaciu: „Nu este un lucru bun faptul că se organizează concerte pe gratis, spectacolul trebuie plătit… așa cum oamenii plătesc pentru bucata de pâine”

0
DISTRIBUIȚI
Victor Socaciu va susține un concert extraordinar la Timișoara

Binecunoscutul folkist Victor Socaciu va susține un concert extraordinar la Timișoara, la sfârșitul acestei săptămâni, evenimentul urmând să se desfășoare la Porto Arte, sâmbătă 29 septembrie, de la ora 21. Având în vedere faptul că Victor Socaciu nu a mai concertat în orașul nostru de câțiva ani buni de zile, „întâlnirea“ sonoră dintre artist și public se anunță a fi una plină de surprize.

„Voi veni la Timișoara pentru un concert pe care îl voi susține împreună cu Cristian Buică, un cantautor bănățean, din Reșița. Ne bucurăm să ne revedem cu doritorii de folk din Timișoara. Nu am mai cântat de vreo șase ani în Timișoara și mă bucur să reluăm o tradiție a acestor spectacole“, ne-a declarat Victor Socaciu.

Având în vedere că în zilele noastre au loc o serie de evenimente cu intrare gratuită în toate stilurile muzicii am fost curioși să aflăm care este părerea binecunoscutului folkist în această privință și cum vede acesta mișcarea folk în anul 2018.

„Mișcarea folk are susținătorii ei fideli.


Cred că din publicul meloman românesc, douăzeci la sută împărtășesc idea că folkul este un gen bun și necesar. Ideea de muzică și poezie e îmbrățișată de aproape un sfert din publicul român. Pe de altă parte, există o pleiadă de cântăreți folk din noua generație care acuma încearcă să se impună pe scena mare, încearcă să devină cunoscuți. Asta denotă că și-au însușit foarte bine alfabetul creat de generația veche din care fac și eu parte. Nu este un lucru bun faptul că se organizează concerte pe gratis. Trebuie schimbată urgent această opțiune. A oferi gratis spectacole aduce un prejudiciu mare tuturor artiștilor, e o intervenție nefastă. Pentru viața artistică normală nu este un lucru bun. Spectacolul trebuie plătit… așa cum oamenii plătesc pentru bucata de pâine“, ne-a declarat Victor Socaciu.

Binecunoscutul folkist care a fost un membru marcant al Cenaclului Flacăra a ținut să dezmintă o informație apărută în spațiul public, declarându-ne că nu va participa la spectacolul Remember Cenaclul Flacăra, ce va avea loc în data de 2 octombrie la Timișoara.

„S-a strecurat o eroare. Am fost anunțat pe un site care vinde bilete pentru acest spectacol că voi participa la acest recital, la Timișoara. Acest fapt nu este adevărat. E drept, am fost un membru marcant al Cenaclului Flacăra, la fel ca și colegul meu Vasile Șeicaru, dar nici el nici eu nu vom participa la spectacolul din Timișoara. Vom fi prezenți în cadrul turneului național Cenaclul Flacăra la Cluj și București, dar nu la Timișoara. Sper să fi fost vorba de o confuzie și să nu fi fost ceva deliberat“, spune Victor Socaciu.

Biletele pentru spectacolul cu Victor Socaciu și Cristian Buică de sâmbătă, la Porto Arte, costă 30 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.