Imagini spectaculoase în Banatul Montan, cu unul dintre cele mai mari mamifere...

Imagini spectaculoase în Banatul Montan, cu unul dintre cele mai mari mamifere din România VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Imagini impresionante în care a fost surprins unul dintre cele mai spectaculoase mamifere care alcătuiesc fauna Banatului Montan. Timp de mai bine de 20 de secunde, pe camerele de monitorizare montate într-una dintre pădurile din Parcul Național Semenic – Cheile Carașului, un superb exemplar de cerb a fost filmat în timp ce lua, cel mai probabil, masa de prânz.

Erbivorul, specific zonelor montane, se află chiar în perioada dinaintea împerecherii sau bocănitului, cum se mai numește, atunci când coarnele, pierdute în primăvară, au crescut înapoi. „Podoabele” vor fi folosite în lupta cu alți masculi, pentru preluarea cârdurilor de femele.

Deși se întâlnește cu precădere în zonele montante, cerbul poate fi zărit și la deal, iar în ultimii zeci de ani a putut fi văzut chiar și în zonele mai joase, de șes.


Speranța de viață a mamiferelor care pot atinge și 300 de kilograme este de 18-20 de ani. Hrana cerbilor este alcătuită din lujeri, muguri și, uneori, chiar și scoarță de copac sau frunze verzi, ierburi uscate sau alte plante găsite în natură. Ghinda sau jirul reprezintă mâncarea de bază a lui Cervus elaphus, cunoscut astfel după denumirea din latină.

Parcul Național Semenic – Cheile Carașului are o suprafață de peste 36.000 de hectare. Este alcătuit din opt rezervații naturale, în zone aflate sub conservare specială, protejate cu strictețe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.